Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb öngólt rúgtak a franciák: bezárják az ország egyetlen deradikalizációs központját

Nagy Gábor

2017.07.29. 15:28

A francia belügyminisztérium pénteken meglepõ döntést hozott, ugyanis bezárják az ország egyetlen olyan intézményét, amely a radikalizálódásra hajlamos embereket próbálta megbékíteni, és teljesen önkéntes alapon mûködött.
PÁRIZS, 15:28

A francia belügyminisztérium pénteken meglepő döntést hozott, ugyanis bezárják az ország egyetlen olyan intézményét, amely a radikalizálódásra hajlamos fiatalokat próbálta megbékíteni a világgal, és teljesen önkéntes alapon működött.

A radikalizálódást megelőzni próbáló központról a belügyi tárca úgy nyilatkozott, hogy kísérleti céllal indították, és mára már "megmutatta a határait". Épp ezért úgy döntöttek, lehúzzák a rolót, bár hozzátették azt is, hogy a kormányzat meg fogja vizsgálni annak a lehetőségét, hogy hogyan tudja helyettesíteni a intézményt, és milyen alternatív lehetőségek vannak még – írja az AFP.

Korábban azért kezdett bele a kormány és a szaktárca az intézmény fejlesztésébe, mert azt tűzték ki célul, hogy a radikalizálódásra hajlamos fiatalokat olyan programban részesítsék, mely megkönnyíti a reintegrációjukat. Az intézet azonban tavaly szeptemberi indulása óta mindössze kilenc "lakost" fogadott (a kapacitása egyébként huszonöt fő), és egyikük sem fejezte be a programot – teszi hozzá a Le Parisien riportja.

A deradikalizációs központ kihasználatlansága mögött az állhat, hogy a fiatalok önként dönthettek arról, részt vesznek-e a kormány által indított programban vagy sem.

Egy szenátusi jelentés már korábban is kritizálta az intézmény működését – sokallván a központ költségvetését, és felhívta a figyelmet az intézmény esetleges bezárására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére