Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migránskrízis várhat Svédországra

Zelenka Dóra

2019.05.19. 14:48

A svéd helyhatósági és megyei ügyek tanácsának (SKL) elnöke arra figyelmeztet, hogy a családegyesítések miatt a 2015-ös számokat is meghaladó válsággal szembesülhet az ország.

Anders Kanpe figyelmeztetett: a svéd önkormányzatok nem fogják tudni kezelni a családegyesítési program részeként érkező bevándorlókkal járó költségeket.

Svédország a családegyesítés miatt egy újabb migránskrízissel néz szembe. Pontosan nem tudjuk, mekkorára számítsunk, az újabb hullám viszont rendkívül erős lehet, a számok pedig közeledhetnek a 2015-2016-os adatokhoz

– nyilatkozott az SKL elnöke a helyi sajtónak.

Svédország több önkormányzatára eddig is nagy nyomást jelentett a skandináv országba irányuló tömeges migráció. A jövőben pedig csak még rosszabb lehet a helyzetük, és sok esetben sor kerülhet adóemelésekre is.

Fredrik Södeberg, a Svéd Migrációs Ügynökség sajtófőnöke igyekezett cáfolni Knape állításait: szerinte 2019-ben a becslések alapján 27 ezer ember fog az országba érkezni, míg 2020-21-ben ez a szám húszezer emberre fog csökkenni.

A migrációs válság idején évente mintegy 68 ezer embert kellett elhelyezniük az önkormányzatoknak.

Södeberg állításait azonban cáfolja, hogy a legfrissebb adatok szerint a 10 millió főt számláló Svédországba idén várhatóan közel nyolcvanezer bevándorló fog érkezni, amelyek közül 60 ezren családegyesítés apropóján, míg 20 ezren menedékkérőként növelhetik majd a lakosságot.

A svéd migrációs miniszter, Morgan Johansson szerint a növekedés csak jót fog tenni a bevándorlók integrációjának. Johansson szerint a családegyesítő program egy nagyon jó humanitárius intézkedés, mert így sok, eddig menekülttáborokban élő nő és gyerek egyesülhet majd férjükkel, apjukkal a skandináv országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére