Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb menet Szijjártó és Faymann között!

888.hu

2015.11.23. 14:16

Szijjártó szerint az osztrák hazudik.
Budapest, 13:30

Werner Faymann osztrák kancellár továbbra is valótlanságokat állít Magyarországgal kapcsolatban" 

- emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, reagálva az osztrák politikus hétfői nyilatkozatára.

Az osztrák politikus az Österreich című ingyenes napilapnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy szeptember 4-én hazánk migránsok ezreit küldte Ausztria felé. Faymann szerint neki és Angela Merkel német kancellár az emberek beengedése mellett döntöttek, mert állítása szerint csak így kerülhették el a humanitárius katasztrófát. Faymann szerint nem volt számukra kérdéses, hogy az emberi méltóság oldalára kell állniuk, ugyanakkor nem hagyhatják az embereket éhen halni, illetve megfelelő orvosi segítség nélkül szenvedni. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy nemzetközi összefogás kell.

Szijjártó Péter szerint Faymann valótlanságokat állít. Válaszában kijelentette:

attól, mert sokszor mondja, a hazugság nem válik igazsággá”.

Szijjártó hangsúlyozta:

Magyarország egyetlen embert sem „küldött” Ausztria felé. Szerinte hazánk minden migráns számra biztosította az ételt és az orvosi ellátást a befogadó állomásokon. Azonban az illegális bevándorlók egyre agresszívabbá váltak, megtagadták az együttműködést és végül élve a „német meghívással” elindultak Ausztria felé.

Szijjártó Péter hozzátette:

Jó lenne, ha az osztrák kancellár is hagyná, hogy az úgynevezett valóság nála is felkapcsolja a lámpát. Ez sokat segítene a helyzet átlátásában.”

Faymann nyilatkozatai talán számunkra is érthetőbbé vállnak, ha vetünk egy pillantást az Osztrák menekültek helyzetére.

Ausztriában ez év októberéig több mint 63 ezer menedékkérelmet nyújtottak be. (Ez a szám 2014-ben 28, 2013-ban pedig csak 17 ezer volt) A szakértők szerint az év hátralévő részében további 32 ezer kérelem érkezhet be, így a menekültek száma megközelítheti a 100 ezret nyugati szomszédunknál.

A számoknál is jobban tükrözi a helyzet súlyosságát egy salzburgi tanácsos nyilatkozata. Szerinte a tél közeledtével csökken az országba érkező migránsok mobilitása. Ezt a folyamatot tovább erősíti az a tény, hogy Németország kijelentette, hogy az Iránból, Afganisztánból és Irakból érkezőknek kevesebb esély lesz a menekült státusz elnyerésére. Ennek az a következménye, hogy még többen maradnak Ausztriában. A tanácsos  aggályosnak tartotta, hogy a salzburgi befogadóállomásokon csak ágyak vannak, de tusolók nincsenek.

Tovább növeli a költségeket, hogy a probléma kezelés érdekében, a bevándorlók számára javasolják a különböző nyelvi kurzusokat. Az oktatást rendkívül megnehezíti a beérkezők általánosan alacsony iskolázottsága. A nyelvi kurzusok idén 400 ezer eurójába kerültek az osztrák kormánynak, jövőre pedig egy millió euróval kalkulálnak.  

 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére