Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb embert vettek őrizetbe, akinek köze lehet a 2015-ös francia terrortámadáshoz

Bokor Gábor

2019.06.27. 16:25

A drezdai ügyészség tájékoztatása szerint a most letartóztatott bosnyák származású férfi közvetlen kapcsolatban állt azokkal az iszlamista támadókkal, akik négy éve végrehajtották a legtöbb áldozatot követelő európai terrortámadást.

Egész Európában keresték azt a bosnyák férfit, akit végül Németországban fogtak el a hatóságok. A nyomozást a belgák végezték, és az ő kérésükre körözték a meg nem nevezett férfit az egész kontinensen, így várhatóan kiadják majd a brüsszeli nyomozóknak. A tájékoztatás szerint a terroristákhoz köthető 39 éves férfit Szászország fővárosában, Drezdában kapták el a múlt héten, a nevét nem hozták nyilvánosságra.

A férfit bűnpártolással vádolják, amiért köze lehetett azokhoz a terroristákhoz, akik a Bataclan koncertteremben és Párizs több helyszínén is pokolgépeket robbantottak fel, lőfegyverrel végeztek ártatlanokkal 2015. november 13-án. A merseburgi bíróság úgy határozott, hogy a férfit őrizetben kell tartani, jelenleg azt vizsgálják, hogy kiadják-e Belgiumnak.

Mint ismert, 2015 őszén az Iszlám Állam terroristái összesen 130 embert gyilkoltak meg az összehangolt merényletek során, mikor is a Bataclan koncertteremben, a Stade de France stadionnál és több kávézónál elkezdtek ártatlanokat gyilkolni a dzsihád nevében. A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, mely akkor még komoly területeket tartott rémuralma alatt a Közel-Keleten.

A párizsi terrortámadás után 2016 márciusában csapott le ismét az Iszlám Állam, akkor a belga fővárosban hajtottak végre összehangolt merényletsorozatot, melyben összesen 32 ember halt meg. A német sajtóinformációk szerint a drezdai hatóságok két bosnyák fegyverkereskedőt figyeltek meg, ekkor bukkantak rá a belgák által is körözött férfira, akit a múlt héten fogtak el végül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére