Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb belga akció: még négy embert elfogtak

2015.11.15. 15:16

BRÜSSZEL, 15:05

A belga rendőrség még szombaton akcióba lépett, hogy a merénylők feltételezett francia-belga kapcsolatrendszerét feltárja. Vasárnapra összesen 7 embert vettek őrizetbe.

Vasárnap újabb 4 embert vettek őrizetbe a brüsszeli rendőrök, miután szombaton már lecsaptak egyszer, és három embert elfogtak, akikről azt feltételezik, közük volt a párizsi merényletekhez.

A belga rendőrség azt követően lépett akcióba, hogy kiderült: a francia terrortámadáshoz Belgiumból is szállíthattak robbanószereket és fegyvereket, az akciót is ott készíthették elő. Ez aztán vált egyértelművé, hogy a támadások helyszínén két belga rendszámú autót is találtak.

Később azt is nyilvánosságra hozták, hogy a terrortámadások során meghalt 7 merénylőből legalább kettő Brüsszelben élő francia volt. Közülük az egyik a belga fővárosnak abban a többségében muszlimok által lakott negyedébe, Molenbeekbe volt bejelentve, ahol a rendőrök a hétvégén razziáztak.

Más információk szerint legalább három terrorista Brüsszelben élt, azaz a három csapatból egy az EU fővárosában háborítatlanul tevékenykedett, mielőtt Párizsba ment volna öldökölni. A januári, párizsi kóser vegyeskereskedés elleni támadás tagjai is Brüsszelben jutottak hozzá fegyvereikhez, és az augusztusban a Brüsszel-Párizs között közlekedő gyorsvonaton legyűrt férfi is Molenbeekben jutott hozzá ahhoz a pisztolyhoz, amelyet végül nem sikerült elsütnie.

Miután vasárnap reggel megtalálták azt az autót Párizs egyik külvárosában, amit szombat hajnal óta köröz a rendőrség, felmerült, hogy legalább egy támadó elmenekült a Bataclan elől. A feltételezések szerint később autót váltott, és Belgiumba ment. A belga belügyminiszter szerint a vasárnap elfogottak közül legalább egy szombaton még Párizsban volt.

A molenbeeki kerületi polgármestere szerint egy egész hálózatról van szó, amelynek a feltárása időt vesz igénybe.

(BBC, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére