Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új terrorizmus elleni egységet vezetnek be a németek

888.hu

2015.12.17. 13:56

Az új különleges osztag szükségességére a párizsi támadások világítottak rá.
NÉMETORSZÁG, 13:56

Németország létrehozott egy 250 fős új terrorizmus elleni rendőrségi egységet. A lépésre azután került sor, hogy a német nemzetbiztonsági hivatal szerint az ország hatóságai nem készültek fel egy párizsi merényletekhez hasonló támadás kezelésére. 

Thomas de Maiziere német belügyminiszter bejelentése alapján az új egységet Beweissicherungs- und Festnahmeeinheit plus-nak (BFE+) fogják hívni, amit kb. "Bizonyítékgyűjtő és Letartoztatási Egység Pluszként" lehetne lefordítani.  

A nemzetközi terrorizmus veszélye csak úgy, mint egész Európában Németországban is nagy

– jelentette ki a német politikus a blumenbergi rendőrségi bázison az új terrorizmus elleni egység bemutatásán, majd hozzátette: a fenyegetettség magas volt eddig is, és még sokáig az is marad.

Az új hatósági egység egy 50 fős alakulatként kezdi meg működését a német szövetségi rendőrség bluemnbergi bázisán. Majd további négy alakulattal bővítik a BFE+ létszámát, akik az ország különbözőpontjain fogják kifejteni a működésüket.
Az új különleges osztag azonban nem csak terrorista támadások alakalmával lesz bevethető, hanem napi szintű operatív munkát végez majd, mint egy kvázi átmenet a német rendőrség és az ország elit alakulata, a GSG9 között.

Németországban eddig a terrorista támadások kezelésére a GSG9-et alkalmazták, azonban az elit egység kiképzése csak a támadások kezelésére szorítkozik és nem alkalmas a párizsi eseményeket követő széleskörű embervadászat lefolytatására. 

(Berliner-Zeitung, RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére