Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ugyanabba a börtönbe megy vissza a drogbáró

888.hu

2016.01.09. 09:46

Szigorúan õrzött börtön, de egyszer már sikerült megszöknie.
MEXIKÓVÁROS, 9:18

Szigorúan őrzött börtön, de egyszer már sikerült megszöknie.

Pénteken jelentette be a rendőrség, hogy fél év után sikerült elkapni Joaquín Guzmánt. A Köpcös néven ismert drogbáró hat hónapja szökött meg Mexikó egyik legszigorúbban őrzött börtönéből.

A Köpcösnek úgy sikerült kiszabadulnia, hogy emberei alagutat ástak a börtön pincéjében, amin keresztül motorral elmenekült. Ezt persze hallania kellett az őröknek is, akik nem tettek semmit.

Végül Los Mochis városában fogták el a hatóságok. Azonban ez sem volt egyszerű eset. A katonák ugyanis tűzharcba keveredtek Guzmán embereivel: öt fegyveres meghalt, hatot pedig őrizetbe vettek, de közben egy tengerészgyalogos is megsérül, mialatt a Köpcös alagutakon kersztül elmenekült. 

Ezután autóba szállt, és azzal menekült tovább, de a tengerészgyalogosok egy autós hajsza után megállították, és elfogták.

 

Most ugyanebbe a börtönbe kerül vissza Guzmán - jelentette be a főügyész  a mexikóvárosi repülőtér betonján, ami után a drogbáróval együtt felszállt a gépre és elvitte a börtönbe.

Arról viszont semmit sem tudni, hogy mikor adják ki a drogbárót az USA-nak, ahol már júniusban kérték kiadatását. Az Egyesült Államokban szervezett bűnözésben való részvétellel, pénzmosással, drogkereskedelemmel, emberöléssel és egyéb bűncselekményekkel vádolják Guzmánt.

Most viszont az USA drogelhárítása és szövetségi nyomozói segítségével fogták el, úgyhogy lehet, hogy béke születik a két hatóság között az ügyben.

(MTI, Reuters)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére