Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy tûnik, Kínánál is betelt a pohár Észak-Korea miatt

Nagy Gábor

2017.05.26. 16:28

Peking szigorította az ellenõrzést az észak-koreai határon, melynek az az oka, hogy Phenjan nem hagy alább a nukleáris rakétakísérleteivel.
PEKING, 16:28

Peking szigorította az ellenőrzést az észak-koreai határon, melynek az az oka, hogy Phenjan nem hagy alább a nukleáris rakétakísérleteivel. A hírt Susan Thornton amerikai külügyi tisztségviselő közölte pénteken.

Peking a phenjani rezsim egyetlen jelentős szövetségese, és a párbeszédpárti Kína eddig vonakodott komoly nyomást gyakorolni rá. A Kelet-Ázsiával és a csendes-óceáni térséggel foglalkozó Thornton szerint az ellenőrzés szigorítása azt mutatja:

Kína is egyre inkább megérti, hogy a nemzetközi közösségnek égető szüksége van a szerepvállalására.

Donald Trump amerikai elnök kormánya az elmúlt időszakban újra megpróbálta megnyerni magának Pekinget az észak-koreai kérdés megoldásához.

Thornton részletek elárulása nélkül elmondta, hogy Kína számos intézkedést hozott az Észak-Koreával üzletelő cégekről. Hozzátette: az USA már egy ideje tárgyal Kínával arról, hogy tegyen lépéseket bizonyos vállalatokat érintően, és várja Peking válaszát az ügyben.

Az amerikai diplomata szerint Peking belátta, hogy az észak-koreai akciók "Kína biztonságát is jelentősen aláássák". Thornton egyúttal hangsúlyozta: az amerikai-kínai párbeszéd nem jelenti azt, hogy változott volna Washington hozzáállása a vitatott hovatartozású dél-kínai-tengeri műveletekhez, illetve az ázsiai-csendes-óceáni térséghez, ahol igyekszik minél több országgal jó viszonyt fenntartani.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére