Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusk õrizetbe venné a migránsokat

2015.12.03. 07:00

BRÜSSZEL, 06:00

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán több újságnak adott nyilatkozatában elmondta:

Õrizetbe kellene venni az illegális migránsokat, akár a nemzetközi törvények által megengedett 18 hónapra is, hogy a hatóságok meggyőződjenek személyazonosságukról."

Tusk szerint Európának meg kell állítania a migránsok nagy számú beáramlását, ugyanis többségük nem háborús menekült, és nem lenne szabad alábecsülni a potenciális fenyegetést, amit jelentenek. Szerinte az őrizetbe vétel nagyban segítené az átvilágítás hatékonyságát, ami alapján kiszűrhetnék a gazdasági bevándorlókat, a potenciális terroristákat és a szélsőségeseket is.

Az elsődleges cél a schengeni övezet külső határainak a védelme"

- mondta.

A határőröknek időre van szükségük, hogy azonosítsák az EU-ba érkező embereket. Az illegális bevándorlók leginkább Olaszországban és Görögországban lépnek be az EU területére, ugyanakkor az olasz és a görög hatóságok vonakodnak a migránsok őrizetbe vételétől, az ENSZ szerint a menedékkérőket pedig csak végső esetben lenne szabad ilyen módon feltartóztatni.

Túl könnyű Európába bejutni. Azt mondják, hogy nyitottnak kell lennünk a szíriai menekültek előtt. De ezek az emberek a beáramlók csupán harminc százalékát teszik ki. Hetven százalék pedig gazdasági bevándorló. Ezért sokkal hatékonyabb ellenőrzési rendszerünknek kell lennie"

- hangsúlyozta Tusk.

Az újságírók kérdéseire válaszolva, Tusk kétségbe vonta azt a meglátást, miszerint a migrációs nyomás "olyan nagy, hogy csak kezelni lehet és a terheket megosztani, de megállítani nem".

A migráció hulláma túl nagy ahhoz, hogy ne állítsuk meg. Visszatarthatjuk, és vissza is kell tartanunk a migránsokat addig, amíg az ellenőrzésük véget nem ér. A migrációt idővel pedig végleg be kell rekeszteni"

- idézte Tuskot a Sueddeutsche Zeitung német lap.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére