Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusk most az uniós-török megállapodás miatt problémázik

Horváth József György

2016.04.13. 13:18

Az Európai Tanács elnöke szerint a migrációs válság megoldása érdekében tetõ alá hozott EU-Törökország megállapodás jogi és etikai problémákat vet fel.
STRASBOURG, 13:18

Az Európai Tanács elnöke szerint a migrációs válság megoldása érdekében tető alá hozott EU-Törökország megállapodás jogi és etikai problémákat vet fel.

A lengyel politikus véleménye szerint a megállapodás aláírói mindent megtettek az emberi méltóság tiszteletben tartása érdekében, de minden attól függ, hogyan hajtják végre az egyezséget.

A Törökországgal kötött megállapodás nem tökéletes. Annak kockázataival és gyengeségeivel tisztában vagyunk"

- fogalmazott.

Nincsenek kényelmes és egyszerű megoldások, amelyek meg tudnák állítani a bevándorlók áramlását"

- mondta.

Kijelentette, hogy a nyugat-balkáni útvonal lezárása későn meghozott intézkedés volt azt követően, hogy északabbra fekvő országok kénytelenek voltak lezárni határaikat a migránsok előtt. Hozzátette, hogy a megállapodás létrejötte - amelynek fő célja, hogy véget vessen az illegális, ellenőrizetlen beáramlásnak és egy esetleges politikai káosznak Európában - megelőzte a schengeni rendszer összeomlását.

Európa számára politikai katasztrófával járna, ha a jobboldali radikalizmus győzedelmeskedne és megszűnne a határok nélküli utazás lehetősége azáltal, hogy nem sikerül biztosítani a külső határok védelmét"

- vélekedett.

Tusk ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az EU-török megállapodás megerősítheti a líbiai migrációs útvonalat. Hozzátette, nem lehet ugyanazokkal az eszközökkel kezelni az Észak-Afrika irányából érkező migrációs nyomást.

Tusk aggasztónak nevezte az utóbbi időben, mennyi migráns érkezik Líbiából, ezért összefogásra szólított fel a Máltának és Olaszországnak nyújtandó segítségnyújtásban.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére