Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusk: megszûnhet az Európai Unió

888.hu

2016.02.16. 13:58

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitteren aggódik az Európai Unió jövõjéért. Abban az esetben, ha Anglia kilép a közösségbõl, megpecsételõdhet a több, mint ötven éves integráció jövõje.

 „Kritikus pillanat ez. A felbomlás veszélye valós, a #UKinEU (Egyesült Királyság az EU-ban) -tárgyalások kényesek. Csak óvatosan. Ami eltörik, azt nem lehet összerakni” – írja.

A Tanács elnöke hétfőn David Cameron angol miniszterelnökkel, Angela Merkel német kancellárral, Iohannis román elnökkel, Alekszisz Ciprász görög miniszterelnökkel és Hollande francia elnökkel egyeztetett a BREXIT-ről, valamint a menekültválságról. Később, a megbeszélés után az újságíróknak megjegyezte, hogy hosszú és nehéz út vár az Európai Unióra, valamint arra figyelmeztetett: az unió fordulóponthoz érkezett, és a szakadás veszélye reális.

A Tanács elnöke egyre gyakrabban hangoztatja, hogy Nagy-Britannia uniós tagsága és az Európai Unió jövője a tét.
Az unió állam- és kormányfőinek e heti találkozóján az unió történelmének két legkomolyabb kihívására kell választ találni, és az Európai Tanács sem a brit tagság, sem a migráció ügyében „nem engedheti meg magának”, hogy kudarcot valljon – hangsúlyozta Donald Tusk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére