Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüntetés Kézdivásárhelyen

888.hu

2015.12.03. 09:50

Körülbelül ötszázan gyültek össze Kézdivásárhelyen, hogy kifejezzék szolidaritásukat a kedden õrizetbe Beke István mellett.
KÉZDIVÁSÁRHELY, 09:38

Körülbelül ötszázan gyültek össze Kézdivásárhelyen, hogy kifejezzék szolidaritásukat a kedden őrizetbe Beke István mellett.

A megmozdulást a facebookon szervezték. A tömeg kezdeti néma tüntetése akkor vált hangossá és indulatossá, amikor csendőrök jelentek meg a helyszínen, és a gyülekezés törvénytelenségére figyelmeztették a résztvevőket. A demontsrálok közül egyébként sokan Je sius Beke István táblát tartottak.

A csendőrök távozása után a gyászlobogóval, magyar és székely zászlóval is felszerelkezett emberek a városháza elé vonultak, és a polgármster szolidarítás-vállalását követelték. Mivel ez nem történt meg, a tömeg a rendőrség elé vonult, ahol a gyanúsított szabadon bocsátását követelte.

A felvonulók később visszatértek a főtérre, ahol a letartóztatott Beke István édesapja köszönte meg a szolidaritást. A tüntetők a székely és a magyar himnusz eléneklése után békésen távoztak.

Beke István, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi elnöke a gyanú szerint december 1-jén – ezen a napon csatolták el Magyarországtól Erdélyt – bombát akart robbantani a kézdivásárhelyi ünnepségen. A férfit előzetesbe helyezték.

(MTI, Főtér.ro)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére