Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint nevetséges a rendeletének a felfüggesztése

Bokor Gábor

2017.02.04. 16:28

Mint ismeretes, az egyik szövetségi bíró hatályon kívül helyezte Doanld Trump azon rendeletét, mellyel megtiltotta hét, muszlim többségû ország állampolgárainak a beutazását az Egyesült Államokba. Szombaton az amerikai elnök elmondta, hogy a bíró döntése egyszerûen nevetséges.
WASHINGTON, 16:28

Mint ismeretes, az egyik szövetségi bíró hatályon kívül helyezte Doanld Trump azon rendeletét, mellyel megtiltotta hét, muszlim többségű ország állampolgárainak a beutazását az Egyesült Államokba. Szombaton az amerikai elnök elmondta, hogy a bíró döntése egyszerűen nevetséges.

Élesen bírálta az amerikai elnök azt a bírói döntést, mely ideiglenesen felfüggesztette a kitiltási törvényét.

Ennek az úgynevezett bírónak a véleménye gyakorlatilag elveszi az országtól a bűnüldözés lehetőségét. A döntése egyszerűen nevetséges, és felül lesz bírálva!"

– írta a Twitter-oldalán az amerikai elnök.

A seattle-i bíró péntek este az egész országban felfüggesztette Trump rendeletének végrehajtását. James Robart elutasította a kormány jogi képviselőinek azt az érvelését, hogy az államok nem támadhatják meg az elnöki rendeletet.

A keresetet még Washington és Minnesota állam nyújtotta be, mert szerintük a muszlim országokból érkező bevándorlók kitiltása súlyos károkat okoz. A bíró igazat adott nekik. 

A bírói döntés azonnali hatállyal felfüggesztette a rendelet végrehajtását az Egyesült Államok területén. A mai napon győzött az alkotmány. Senki sem áll a törvény felett, még az elnök sem"

– fogalmazott Bob Ferguson, Washington állam főügyésze 

Robart bíró rendelete addig hatályos, amíg a bíróság mérlegeli, hogyan folytatódjon az ügy.

Ha egy ország nem szabhatja meg, hogy ki léphet ki és be, és ki nem, különösen biztonsági okokból, akkor nagy baj van"

– írta később Trump, aki szerint érdekes, hogy egyes közel-keleti országok egyetértenek a tilalommal. Õk tudják, hogy ha bizonyos embereket beengednek, abból csak halál és pusztulás lesz.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére