Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint Castro véres diktátor volt

888.hu

2016.11.26. 20:58

Fidel Castro brutális diktátor volt, aki csaknem hatvan éven át elnyomta a saját népét - reagált szombaton Donald Trump megválasztott amerikai elnök Fidel Castro péntek esti halálára.
WASHINGTON, 20:58

Fidel Castro brutális diktátor volt, aki csaknem hatvan éven át elnyomta a saját népét – reagált szombaton Donald Trump megválasztott amerikai elnök Fidel Castro péntek esti halálára.

Trump szerint Castro örökségként halálbrigádokat, tolvajlást, elképzelhetetlen szenvedést, szegénységet és az emberi jogok totális tagadását hagyta maga után - jegyzi meg az USAToday

Az ingatlanmágnás szerint Kuba továbbra is „totalitárius sziget”, ám bízik abban, hogy Castro halálával az ország eltávolodik

a túl sokáig tartó rémségtől, és közelebb kerül ahhoz a jövőhöz, melyben a csodálatos kubai nép végre az oly’ nagyon megérdemelt szabadságban élhet”.

Donald Trump azt ígéri: leendő kormánya minden meg fog tenni, hogy a kubaiak megindulhassanak a jólét és a szabadság felé vezető úton, s azt írja: osztozik az amerikai kubaiakkal abban a reményben, hogy Kuba „egy nap hamarosan szabad lehet”.

Putyin és a baloldaliak szerint Castro egy hős

Az orosz politikai vezetők az elsők között nyilvánítottak részvétet a kubai népnek Fidel Castro halála miatt, a világot megváltoztató, nagy államférfinek nevezték a helyi idő szerint pénteken elhunyt volt kubai elnököt - írja az MTI. 

Vlagyimir Putyin államfő részvétét fejezte ki a kubai népnek, az elnöki hivatal által ismertetett részvéttáviratában hangsúlyozta, hogy Castrót joggal tartják a modernkori világtörténelem korszakalkotó jelképének.

Brüsszelben némi kommunikációs zavar támadt Castro halála után. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker rövid közleményében azt írta, hogy Castro a múlt század történelmi jelentőségű alakja volt, s halálával egy olyan ember távozott, akit sokan hősnek tekintettek. Örökségét a történelem fogja megítélni – tette hozzá Juncker.

Pár perccel korábban viszont Cecilia Malmström, a testület külkereskedelmi biztosa azt írta az egyik közösségi oldalon: Fidel Castro diktátor volt, aki ötven éven át elnyomta a népét, és furcsállja, hogy milyen sokan megemlékeznek róla.

Federica Mogherini, az EU külügyi főképviselője közleményében azt írta: Castro elszánt ember volt és történelmi alak.

A 90 éves Fidel Castro halálát péntek éjjel jelentette be testvére, Raúl Castro kubai elnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére