Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump két fontos ország vezetõjével telefonált

Nagy Gábor

2017.01.30. 06:28

Az amerikai elnök Szalmán bin Abdel-Azíz, Szaúd-Arábia uralkodójával és Dél-Korea ideiglenes elnökével telefonált vasárnap.
WASHINGTON, 06:28

Az amerikai elnök Szalmán bin Abdel-Azíz, Szaúd-Arábia uralkodójával és Dél-Korea ideiglenes elnökével telefonált vasárnap.

Trump és a szaúdi uralkodó beszélgetése több mint egy óráig tartott. A felek megállapodtak abban, hogy közösen lépnek fel a "radikális iszlamista terrorizmus" terjedése ellen, egyetértettek abban, hogy Jemenben és Szíriában "biztonsági övezeteket" kell létrehozni a konfliktusok elől menekülők számára, de a gazdasági kapcsolatok bővítése és Irán is szóba került.

Mind az amerikai elnök, mind pedig Szalmán király úgy ítélte meg, hogy a perzsa állam "destabilizáló szerepet" játszik a  térségben – ezt nem szabad válasz nélkül hagyni. Mindketten az iráni atomprogramról kötött többhatalmi megállapodás "szigorú betartatása" mellett foglaltak állást.

A Fehér Ház arról nem közölt információt, hogy szó esett-e a bevándorlást szigorító amerikai elnöki rendeletről.

Hvang Kjo Anh, Dél-Korea ideiglenes elnöke is beszélt telefonon Donalt Trump amerikai elnökkel, és egyetértettek abban, hogy mindkét ország erősíti védelmi erőfeszítéseit Észak-Koreával szemben. Trump elmondta, elkötelezett a Koreai Köztársaság megvédése kapcsán, és egyelőre nincs szó az amerikai csapatok kivonásáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére