Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump Jeruzsálembe költözteti az amerikai követséget

Kékes Viki

2016.12.15. 09:28

Trump teljesíti az ígéretét.
JERUZSÁLEM, 09:28

A Trump-kormányzat egyik fő külpolitikai feladata lesz az amerikai nagykövetség áthelyezése Tel-Avivból Jeruzsálembe. 

Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége jelenleg Izrael üzleti központjában, Tel-Avivban található. Izrael ugyan Jeruzsálemet tekinti a fővárosának, a nemzetközi közösség azonban ezt nem ismeri el. Ez az oka annak, hogy a nagykövetségek Tel-Avivban vannak. Több amerikai elnök is ígéretet tett már arra, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet az ország fővárosaként és a követséget áthelyezik, azonban ezidáig ez nem valósult meg.

Donald Trump tanácsadója hétfőn egy rádióinterjúban világossá tette, hogy a megválasztott elnök tartani fogja a szavát. 

A Trump-kormányzat külpolitikájának egyik legfontosabb feladata lesz, hogy az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét áthelyezzék Tel-Avivból Jeruzsálembe."

Kellyanne Conway emlékeztetett: ezt Trump már a választási kampányban is megígérte, továbbra is tartja magát hozzá.

Ezt az izraeli barátaink nagyra becsülnék, és a zsidó amerikaiak jó része is szívesen látná."

Jeruzsálem polgármestere, Nir Barkat is úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy Trump tartani fogja a szavát. Az AP-nek elmondta, hogy már beszélt a leendő elnök csapatával és már ki is néztek egy épületet a nagykövetség számára. 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap este a CBS televízió “60 perc” című műsorának rendkívül derűlátó interjút adott, kifejtve, hogy ez az optimizmus az amerikai választási eredmények nyomán alakult ki benne. A Jeruzsálemben készült interjúban azt fejtegette, hogy Izrael soha nem érezte magát nagyobb biztonságban és kevésbé elszigeteltnek, mint most. Kijelentette:

Nagyon jól ismerem Donald Trumpot. Úgy gondolom: nyilvánvaló, hogy támogatja Izraelt."

A riporter kérdésére válaszolva Netanjahu elmondta, hogy az Obama-kormányzat elmúlt nyolc esztendejében nem volt zökkenőmentes az izraeli-amerikai viszony, s bár ő maga az amerikai kongresszusban bírálta Obama politikáját, ez nem személyes rossz viszonyt jelentett, hanem azt, hogy Izrael nem értett egyet többek között az iráni atomalku megkötésével.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére