Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump ismét kirakott valakit a stábjából

Bertha László

2017.04.10. 08:58

Az amerikai elnök Michael Flynn után elmozdította a Nemzetbiztonsági Tanácsából Kathleen Troia McFarland helyettes fõtanácsadót is.
WASHINGTON, 08:58

Az amerikai elnök Michael Flynn után elmozdította a Nemzetbiztonsági Tanácsából Kathleen Troia McFarland helyettes főtanácsadót is.

A 66 éves McFarland a februárban távozó Flynn bizalmasaként volt ismert, és alig két hónappal beiktatása után kérte távozásra Trump.

A kinevezése előtt hosszú időn keresztül a Fox News biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó kommentátoraként tevékenykedő McFarland várhatóan szingapúri nagykövet lesz.

A Fehér Ház döntését az első kommentálók a mostani nemzetbiztonsági főtanácsadó, Herbert McMaster helyzetének megerősödéseként értékelik. A széles körben nagy elismertségnek és tiszteletnek örvendő McMaster altábornagynak az akkori sajtóhírek szerint egyik feltétele az volt, hogy saját csapatot alakíthasson ki magának.

McFarland elmozdításának közvetlen előzménye, hogy Donald Trump néhány nappal ezelőtt eltávolította a Nemzetbiztonsági Tanácsból az egyik stratégiai főtanácsadóját, Steve Bannont is. Bannon belpolitikai tanácsadóként a Fehér Házban maradt, de egyre több információ jelenik meg arról az amerikai sajtóban, hogy esetleg már ott sem biztos a pozíciója, mivel rendkívül feszült a viszonya Jared Kushnerrel, Donald Trump másik tanácsadójával, aki egyúttal az elnök veje is.

Vasárnap a Fox Newsnak adott interjújában McMaster kisebbíteni próbálta Bannon elmozdítását, mondván,

ez nem olyan jelentős esemény, mint amilyennek látszik."

A McFarland leváltásáról szóló hírt a Bloomberg hírügynökség jelentette elsőként. Hivatalosan még nem jelentették be, állítólag azért, mert a Fehér Ház Szingapúr informális válaszát várja McFarland nagyköveti jelölésére – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére