Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump gyõzelme miatt már most szanaszét aggódják magukat a francia politikusok

Nagy Gábor

2016.11.09. 11:25

A republikánus párti jelölt gyõzelme az amerikai elnökválasztáson figyelmeztetés arra, hogy Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke is megnyerheti jövõ májusban a francia elnökválasztást.
PÁRIZS, 11:25

A republikánus párti jelölt győzelme az amerikai elnökválasztáson figyelmeztetés arra, hogy Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke is megnyerheti jövő májusban a francia elnökválasztást.

Franciaország és az Egyesült Államok rettenthetetlen ikrek. Ami lehetséges az Egyesült Államokban, az lehetséges Franciaországban is, még akkor is, ha a rendszer nem akarja észrevenni"

– hangsúlyozta szerdán Dominique de Villepin volt jobboldali miniszterelnök a France Info hírrádióban. Szerinte Franciaországnak "le kell tudnia vonnia a következtetéseket" az amerikai elnökválasztásból a jövő évi francia elnök- és nemzetgyűlési választásokhoz, annak érdekében, hogy ne Marine Le Pen és pártja vegye át az ország irányítását.

Jean-Pierre Raffarin volt konzervatív kormányfő szerint Trump megválasztása azt jelenti, hogy

a szélsőséges populizmus győzhet. Ez pedig azt jelenti, hogy Marine Le Pen az egyszerű válaszaival győzhet Franciaországban."

Eric Ciotti, Nicolas Sarkozy volt államfő szóvivője szerint pedig "Trump megválasztása világrengés, mindent felborít." – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére