Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump elhagyta a kórházat, és már a második elnökjelölti vitájára készül

888 / MTI

2020.10.06. 07:00

Donald Trump amerikai republikánus elnök alighogy elhagyta a kórházat, máris tervezi a második elnökjelölti vitáját kihívójával, Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel – tudatta Tim Murtaugh, Trump újraválasztási kampányának kommunikációs igazgatója hétfő este a Fox televízióban.

A második elnökjelölti vitát október 15-re tervezték, és a floridai Miamiban tartanák meg.

Az amerikai elnöknek rendben van a vérnyomása, a szívverése, nincsenek légúti panaszai, és több mint 72 órája láztalan”

– jelentette ki Sean Conley.
A Fehér Ház orvosa elmondta: Trump továbbra is gyógyszert szed, s kedden az ötödik adag remdesivirt is megkapja. Ezek olyan szerek, amelyek nem igényelnek kórházi kezelést – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Trump jól van, de még nincs túl a betegségen. „Óvatosan optimisták vagyunk” – fogalmazott.

Donald Trump elhagyta a Walter Reed katonai kórházat, és visszatért a Fehér Házba, majd közzétett egy másfél perces videót a Twitteren. Ebben az elnök azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy legyenek óvatosak, de „mozduljanak ki”, ne féljenek a Covidtól. Megismételte korábbi álláspontját:

Nem szabad megengedni, hogy a vírus uralja az életünket, ő is így tett, bár tudta, hogy ennek megvoltak a kockázatai. „De már jól vagyok. Talán immunis is, nem tudom”

– mondta.

Joe Biden egyébként – mielőtt floridai kampányútjára indult – Delaware-ban újságíróknak azt hangoztatta, hogy nincsenek ellenvetései az újabb elnökjelölti vitával kapcsolatban. „Ha a tudósok azt mondják, hogy a vita biztonságosan megrendezhető, és lesz lehetőség a szükséges távolság betartására a résztvevők között, akkor részemről rendben van” – fogalmazott.

A két alelnökjelölt, a republikánus Mike Pence jelenlegi alelnök és Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szerdán tartja első és egyetlen vitáját, Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben. Mind Pence, mind Harris vírustesztjei eddig negatívak voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére