Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: a japánok otthon nézhetik a Sony tévéjüket, ha megtámadják Amerikát

Bertha László

2016.08.06. 15:58

A republikánusok elnökjelöltje keményen bírálta az amerikai-japán védelmi együttmûködésrõl szóló egyezményt egy iowai kampánygyûlésen.
IOWA, 15:58

A republikánusok elnökjelöltje keményen bírálta az amerikai-japán védelmi együttműködésről szóló egyezményt egy iowai kampánygyűlésen.

Donald Trump szerint az a legnagyobb gond a kétoldalú védelmi megállapodással, hogy semmi sem kényszeríti arra Japánt, hogy támadás esetén az Egyesült Államok segítségére siessen.

Japánnal van egy megállapodásunk, amelynek értelmében nekünk minden erőnket és befolyásunkat be kell vetnünk, ha Japánt támadás érné. Ugyanakkor ha bennünket támadnának meg, Japánnak nincs semmi dolga. Õk otthon nézhetik a Sony televíziójukat.”

– mondta az elnökjelölt.

Az Egyesült Államok és Japán 1960-ban kötötte meg az amerikai-japán biztonsági egyezményt a két ország katonai együttműködésének fokozása céljából. Az egyezmény értelmében az Egyesült Államok garantálja a szigetország biztonságát, abban az esetben is, ha Japánt megtámadnák, cserében pedig az amerikai hadsereg japán támaszpontokat használhat.

Trump már hónapok óta az amerikai-japán szerződés újratárgyalását szorgalmazza.

Mi megvédjük Japánt, Dél-Koreát, Németországot, Szaúd-Arábiát és másokat is, csakhogy ők nem fizetnek. Illetve fizetnek ugyan, de az az összeg messze nem fedezi a mi költségeinket.”

– fogalmazott a New York-i üzletember.

A republikánus elnökjelölt Barack Obamát és demokrata párti riválisát, Hillary Clintont is ostorozta, mivel mindkét politikus kitart az egyezmények sérthetetlensége mellett.

(MTI, The Telegraph)


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére