Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump a fegyverek nagy barátja

Nagy Gábor

2017.04.29. 08:58

Donald Trump amerikai elnök megerõsítette támogatását a lõfegyverlobbinak, mondván: "van egy igaz barátotok a Fehér Házban".
WASHINGTON, 08:58

Donald Trump amerikai elnök megerősítette támogatását a lőfegyverlobbinak, mondván: "van egy igaz barátotok a Fehér Házban".

Az elnök pénteken az amerikai fegyverlobbi fő erejének számító Nemzeti Lőfegyver Szövetség (NRA) atlanti konvencióján mondott beszédet. 34 év után Trump az első hivatalban lévő elnök, aki részt vett ezen a gyűlésen, legutóbb Ronald Reagan tisztelte meg az NRA rendezvényét.

Trump – aki mindig is híve volt a szabad fegyverviselésnek – a konvención leszögezte: "támogattok engem, én is támogatlak titeket", majd hozzátette:

Az alkotmány második cikkelyében garantált fegyverviselési jog elleni nyolc éves támadásnak ezennel vége.

Tehát a szövetségi hivatalok többé nem zaklatják a törvénytisztelő fegyvertulajdonosokat, a kormányzat pedig nem próbálja meg aláásni az amerikaiaknak kijáró jogokat.

A rendezvény központi témája mellett érdekességnek számított az amerikai belpolitikában az is, hogy Donald Trump először beszélt nyilvánosan a 2020 utáni időszakról. Mint mondta, a következő választáson nagy valószínűséggel a demokrata párti szenátor, az indián gyökerekkel bíró Elizabeth Warren lesz az ellenfele, aki egyébként nagyon nem kedveli az NRA-t, és nagy valószínűséggel korlátozná a fegyverviselést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére