Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is vitákat okoz a székely zászló használata

Forisek Ádám

2017.03.10. 17:48

A Kovászna megyei közgyûlés termébõl eltávolították a kék-arany színû zászlót, mely Kulcsár Terza József MPP-s politikus adománya volt. Tamás Sándor szerint azonban nem szabad feladni a küzdelmet a zászló szabad használatáért.
SEPSISZENTGYÖRGY, 17:48

A Kovászna megyei közgyűlés terméből eltávolították a kék-arany színű zászlót, mely Kulcsár Terza József MPP-s politikus adománya volt. Tamás Sándor szerint azonban nem szabad feladni a küzdelmet a zászló szabad használatáért – írja a Maszol.

A brassói táblabíróság döntésének értelmében a háromszéki önkormányzat gyűlésterméből el kell távolítani a székely lobogót. Tamás Sándor ugyanakkor úgy véli, ez nem feltétlenül vereség.

A napnál is világosabb, hogy Romániában egy bíróság véglegesen elismerte, hogy létezik Székelyföld és annak van egy zászlaja. Az már egy másik kérdés, hogy ezt a zászlót nem lehet kitűzni a megyei önkormányzat gyűléstermébe.”

– nyilatkozta Tamás Sándor, utalva a bírósági indoklásra. Szerinte a szimbólumok érdekében folytatott harc nem egyszerű, ugyanakkor a konok és következetes attitűd előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

Véleménye szerint a Székelyföld kifejezés egyedül azért nem használatos, mert az nem egy közigazgatási régió Romániában. Tamás Sándor ugyanakkor felhívta a figyelmet a romániai hatóságok kettős mércéjére is, hiszen Készenléti Felügyelőségek (ISU)  több területi egységeit is nevezték már el történelmi régiók alapján. Létezik például barcasági ISU, körösvidéki ISU, bukovinai ISU, Székelyföldről azonban szó sem eshet.

A háromszéki tanács elnöke abban bízik, hogy az ügy felkelti a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat figyelmét.

Több amerikai külügyminisztériumi jelentés is foglalkozott már a székelyföldi jelképek kérdésével. Tamás Sándor szerint az amerikaiakat már sikerült meggyőzniük igazukról, most abban reménykedik, hogy ugyanilyen sikereket érhetnek el Bukaresttel is. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére