Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is magas a terrorveszély Belgiumban

Bokor Gábor

2017.03.10. 17:58

Jan Jambon belga belügyminiszter szerint egy évvel a brüsszeli terrortámadások után továbbra is fokozott a terrorveszély a fõvárosban.
BRÜSSZEL, 17:58

Jan Jambon belga belügyminiszter szerint egy évvel a brüsszeli terrortámadások után továbbra is fokozott a terrorveszély a fővárosban.

A politikus szerint Belgium mára biztonságosabb lett, mint korábban, a brüsszeli repülőtéri, valamint a metróállomáson elkövetett terrortámadás idején. Jan Jambon azonban figyelmeztetett, hogy továbbra is kiemelten magas, hármas fokozaton marad a terrorfenyegetettség szintje.

Egy merénylet veszélye lehetséges és valószínű"

– fogalmazott.

A politikus örömtelinek nevezte, hogy egyre kevesebb belga állampolgár indul útnak a közel-keleti államokba, hogy ott csatlakozzon valamelyik terrorszervezethez, azonban ébernek kell maradni, hiszen a terrorizmus nem ismer határokat.

Több ország hírszerző szolgálata arra hívta fel a figyelmet, a dzsihadisták visszatérése Európába újabb támadássorozatot indíthat el. A kérdés csak az, a terrorszervezet ellen indított nagy erejű koalíciós támadások miatt a szervezet vezetői nem szólítják-e fel tagjaikat arra, hogy térjenek vissza Európába és itt kövessenek el minél nagyobb erejű támadásokat"

– mondta Jan Jambon, aki szerint eddig leginkább a nők és a gyerekek tértek vissza Közel-Keletről, azonban a nők ugyanúgy lehetnek terroristák.

A belga hatóságoknak komoly gondot okoz, hogy minden terrorista mozgalmat felkutassanak, ugyanis ezek az iszlamista csoportok gyakran garázsokban, engedély nélkül hoznak létre mecseteket – írja az MTI.

A terrorizmus elleni küzdelmet a kis bűnözők körében kell elkezdeni, mivel az ilyen magányos, vagy apró bűnözői csoportok előbb-utóbb komolyabb bűncselekmények elkövetésébe kezdnek"

– vélekedett a miniszter.

A 888 stábja is bejárta a belga nagyvárost. Az ott készült riportot itt nézheted meg.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére