Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

További merényletekre számíthatunk

2015.11.15. 09:42

BUDAPEST, 9:30

Még több merényletre kell készülni Európában, mert a terroristák számára is világos, hogy a kontinens nem elég felkészült, hogy elhárítsa a támadásokat"

- mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1reggeli műsorában az elmúlt két nap párizsi eseményeit elemezve.

A szakértő szerint nagyon nehéz megjósolni, hogy pontosan hol és mikor csapnak le legközelebb a terroristák. "Biztosan próbálkozni fognak"- tette hozzá.

Bár sokan a francia titkosszolgálat kudarcának tudják be a történteket, valójában nem lehet minden ilyen eseményt kivédeni, hiszen az elhárításnak mindig szerencséje kell, hogy legyen, a terroristáknak pedig elég ha csak egyszer van szerencséjük."

A szakértő szerint a Közel-Keleten folyó háborúkra leginkább a vallásháborúként kategorizálhatóak. Alapvetően egy olyan háború ez, ami az iszlám vallás különböző felekezetei között zajlik már évszázadok óta, bár az utóbbi években ez kiéleződött. Ennek egyik jellegzetessége, amikor a vallás nevében, de politikai célok elérése érdekében harcolnak egymás ellen a felek, miközben a fanatikus tömegeket mozgósítanak.

Hiba a nyugati államok nyakába varrni azon eseményeket, amelyeknek ők is elszenvedői."

- mondta Gyarmati István.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére