Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam a mûemléke(ke)t sem kíméli

888.hu

2015.10.05. 08:23

A világörökség részeként számontartott palmürai mûemléket érte támadás. Az Unesco közleménye szerint az ISIS ismét megbocsáthatatlan bûnt követett el a civilizáció ellen.
Palmüra, 8:15

Palmüra diadalíve is az Iszlám Állam Szíriai pusztításának áldozata lett. A terrorszervezet vasárnap felrobbantotta a több mint 2200 éves műemléket, amely az ókori város kapujaként szolgált. A helyi régészeti hivatal vezetője szerint, amennyiben az Iszlám Állam harcosait nem sikerül megfékezni, az egész ókori város a földdel válhat egyenlővé.

A mostani robbantás nem az első eset, amely a világörökség részét képző Palmüra területén történt: a terroristák korábban a kétezer éves Baál-Samin templomot és két mauzóleumot is leromboltak a térségben. A tettek magyarázata az, hogy az ISIS szerint ezek a műemlékek a bálványimádáshoz kapcsolódnak, amely bűnténynek számít vallásuk szerint.

 

Islamic State militants have blown up a 2,000-year-old Roman arch in the ancient city of Palmyra, according to Syrian antiquities experts.This video shows archive footage of the Arch of Triumph, which is now said to have been 'pulverised'.Read more http://www.channel4.com/news/palmyra-islamic-state-destroys-ancient-arch

Posted by Channel 4 News on Monday, 5 October 2015

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére