Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: nem kérünk a kötelezõ kvótából

2015.10.06. 10:41

Budapest, 11:00 

A külgazdasági és külügyminiszter a kötelező kvótarendszer elleni kormányzati fellépésről adott sajtótájékoztatót. Szijjártó közölte, hogy a miniszterelnök egyeztetett a frakcióvezetőkkel. Megvitatták, hogy a kormány miként lépjen fel a kötelező kvóták érvényesítésével szemben.

A tárgyalás legfontosabb következtetése, hogy a kötelező kvótarendszer nem élvezi a parlamenti pártok támogatását.

A miniszter azzal érvelt, hogy az Európai Tanács kétszer is foglalkozott a kérdéssel, ami során döntést is hozott, miszerint a kvóták elosztása önkéntes alapú a tagállamok között. Ezzel szemben az Európai Bizottság előterjesztett egy javaslatot, melyet a belügyminiszterek tanácsa konszenzus nélkül elfogadott. Ez a döntés szembemegy a Tanács határozatával, és így a dublini szerződés módosítását követelné. Ezzel a lépésével a Bizottság áthágta az uniós a jogi szabályozásokat és figyelmen kívül hagyta a tagállami érdekeket és önállóságot.

Meg kell védeni a nemzeti szuverenitást."

– hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy Trócsányi László igazságügy miniszter javaslatot terjeszt a Parlament elé, hogy a kormány miképpen tud fellépni az igazságtalanul hazánkra erőltetett döntés ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére