Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország hajnalban kíméletlen csapásokat indított Szíria ellen

Nagy Gábor

2016.08.24. 07:12

A török offenzíva az Egyesült Államok vezette katonai koalíció harci gépeinek támogatásával zajlik. Ankara szerint a hadmûveletnek a célja az, hogy kisöpörjék az Iszlám Állam harcosait a határ közelébõl.
ANKARA, 07:12

A török offenzíva az Egyesült Államok vezette katonai koalíció harci gépeinek támogatásával zajlik. Ankara szerint a hadműveletnek a célja az, hogy kisöpörjék az Iszlám Állam harcosait a határ közeléből.

Az Anadolu közlése szerint a török hadsereg hajnali egy órakor tüzérségi tűz alá vette a határ mentén a szíriai Dzserablúsz városát. A művelettel egy átjárót próbálnak létesíteni, hogy egy szárazföldi művelethez.

Orosz hírügynökségek arról írnak, hogy Ankara tájékoztatta Moszkvát, mielőtt megkezdték a műveletet a Közel-Keleten.

A tájékoztatás szerint reggelig több száz tüzérségi lövedékkel összesen 63 objektumot vettek célba. A CNN Türk televízió arról tudósított, hogy a török harckocsik egyelőre megközelítették a török-szír határt, de azt nem lépték át.

Törökország a határtérség dzsihadistáktól való "teljes megtisztítását" helyezte kilátásba hétfőn, miután egy feltételezhetően az Iszlám Államhoz köthető öngyilkos merénylő 54 embert, köztük 22 gyermeket ölt meg egy kurd esküvőn a délkelet-törökországi Gaziantep városában.

A török tüzérség már hétfőn és kedden is csapásokat mért a térségben az IÁ és a Demokratikus Unió Pártja (PYD) nevű legjelentősebb szíriai kurd milícia szíriai állásaira Dzserablúszban, illetve Membidzs városa körül.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére