Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tömegmészárlást követett el az Iszlám Állam

888.hu

2016.01.17. 09:32

Több száz civilt és szíriai kormánypárti katonát gyilkolt meg Szíriában az ISIS.
SZÍRIA, 9:32

Több száz civilt és szíriai kormánypárti katonát gyilkolt meg Szíriában az ISIS.

A tömeges mészárlást a terroristák a közel-keleti ország északi részén található Deir ez-Zór város külső területei ellen intézet támadások során követték el.

A kivégzéseket az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns szervezet és a szíriai állami média is megerősítette.

A Reuters hírügynökség egy kormány közeli forrásra hivatkozva közölte, hogy a dzsihádisták legalább 250 embert öltek meg, köztük kormánypárti katonákat és azok családjait. A kormányzati forrás szerint az ISIS terroristái sokakkal lefejezéssel végeztek.

A brutális gyilosságokkal tarkított offenzívát az Iszlám Állam is elismerte. A terroristák közölték: több öngyilkos merényletet hajtottak végre a kormányerők ellen a városban, valamint harcosaik elfoglalták al-Baghalijeh nevű elővárost. Az OSDH szerint az ISIS így Deir ez-Zór – amely az azonos nevű tartomány székhelye – hatvan százalékát ellenőrzi.

Az emigráns szervezet megjegyezte azt is hogy, az orosz légierő gépei légicsapások sorozatát mérték a Da’es harcosaira, hogy a kormányerők vissza tudják verni a dzsihadisták támadását, de az egyelőre nem tisztázott, hogy végül mekkora terület került az Iszlám Állam kezére.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére