Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tucat ISIS-harcos kap munkanélküli segélyt Dániából

888.hu

2016.12.27. 22:28

A dán kormány megpróbál visszaszerezni több százezer dán koronát, amelyet szociális juttatásként fizetett ki több tucat dán állampolgárnak, akik elhagyták az országot, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak Szíriában.
KOPPENHÁGA, 22:28

A dán kormány megpróbál visszaszerezni több százezer dán koronát, amelyet szociális juttatásként fizetett ki több tucat dán állampolgárnak, akik elhagyták az országot azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak Szíriában.

Legalább 36 olyan dán állampolgárról van tudomása a helyi hatóságoknak, akik elhagyták az országot és Szíriába utaztak, hogy ISIS zászlaja alatt harcoljanak – írja az Independent egy dán újságra, Ekstra Bladet-re hivatkozva.

A dán lap közérdekű adatigényléssel fordult a munkaügyi minisztériumhoz és kiderítette, hogy 34 militáns kap vagy kapott munkanélküli segélyt. További két ember kapott "dagpenge"-t, amely különleges, személyre szabott munkanélküli segély.

A híreket meghallva Troels Lund Poulsen munkaügyi miniszter azonnali cselekést ígért.

Ez elfogadhatatlan és szégyenletes. Le kell állítanunk"

– reagált a miniszter.

A minisztérium jelenleg 672 000 dán korona (nagyjából 28 millió forint) visszafizetését követeli összesen 29 ISIS-harcostól. Azt nem közölte a minisztérium, hogy a maradék 7 militánstól miért nem követelik vissza a szociális juttatások összegét, illetve azt sem, hogy hogyan tervezik bevasalni a terrorszervezeten a summát.

Nem ez az első eset, hogy olyanok kapnak juttatást a dán államtól, akik Szíriába utaztak harcolni. 2015 májusában a dán titkosszolgálat 32 olyan személyt azonosított, akik munkanélküli segélyt kaptak, miközben csatlakoztak az Iszlám Államhoz. Akkor a dán Radio24syv rádió által megtekintett dokumentumokból az derült ki, hogy az érintettek összesen 378 000 dán koronát (majdnem 16 millió forintot) kaptak szociális juttatásként.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére