Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Texasi kormányzóból lehet Trump energetikai minisztere

888.hu

2016.12.13. 20:28

Sajtóértesülések szerint Trump Rick Perry, korábbi texasi kormányzót választja majd az energetikai tárca élére.
WASHINGTON, 20:28

Sajtóértesülések szerint Trump Rick Perry, korábbi texasi kormányzót választja majd az energetikai tárca élére.

Trump és Perry hétfő este állapodtak meg a kinevezés részleteiről – adta hírül a Fox News. A hír hivatalosan még nem nyert megerősítést.

A jelölés pikantériáját az adja, hogy egy 2011-es vita során, amelyen republikánus jelöltek vitatkoztak egymással, Perry be akarta záratni az energiaügyi minisztériumot. Tovább fokozta a hangulatot, hogy nem tudta megnevezni a minisztériumot, ugyanis a vita hevében elfelejtette annak pontos megnevezését. Ezzel a bakival el is bukta az előválasztást.

Perry 2000 és 2015 között Texas államot irányította. Az elnökké választott George W. Busht váltotta a kormányzói székben, majd háromszor választották meg 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben. Perry rendkívül népszerű Texasban. Még annak ellenére sem indult újra a legutóbbi választáson, hogy a közvélemény-kutatások egészen elképesztő fölényt jeleztek számára ellenfelével szemben – a legkedvezőtlenebb eredmény is 45–19 volt Perry javára. Az újraindulás helyett inkább az elnöki széket célozta meg, ám most kénytelen lesz megelégedni az energetikai miniszteri poszttal.

A korábbi texasi exkormányzó az Energy Transfer Partners nevű cég igazgatósági tagja, amely arról lett ismert, hogy ők építik a Dakota Access olajvezetéket. Az építkezés körül komoly botrányok voltak, ugyanis aggodalomra adott okot, hogy a vezeték az Oahe tó mellett kanyarodna el, a helyi indiánok törzsi területein. Egy esetleges szivárgás tönkre tehetné a törzs vízkészleteit. Az elmúlt hetekben erőszakos tüntetésekre került sor. Trump ígéretet tett arra, hogy meg fogja oldani ezt a problémát.

Perry 2012-ben és 2016-ban is indulni akart az elnökségért, ám mindkétszer elvérzett az előválasztási küzdelmek korai szakaszában.

A volt kormányzó – miután fel kellett adnia az előválasztást – először Ted Cruz mellett állt ki, majd miután Cruz kiesett, Trumpot kezdte támogatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére