Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadásra gyanakszanak az egyiptomiak

Bertha László

2016.05.24. 13:18

Korábban is volt mûszaki hiba az MS804-es típusú repülõgépen, azonban egyiptomiak szerint mégis valószínûbb, hogy terrortámadás történt.
KAIRÓ, 13:18

Korábban is volt műszaki hiba az MS804-es típusú repülőgépen, azonban egyiptomiak szerint mégis valószínűbb, hogy terrortámadás történt.

A múlt heti légi katasztrófa körülményeit még mindig homály fedi. Egy Párizsból Kairóba tartó gép 66 utasával együtt tűnt el a radarról. Miután roncsokat és testrészeket találtak a tengerben, hivatalossá vált, hogy egy újabb repülő szerencsétlenség történt.

A görögországi védelmi miniszter szerint a gép először 90 fokos, majd egy 360 fokos fordulatot vett, mielőtt lezuhant. Eddigi információk szerint először a pilótafülke szélvédőjének jégtelenítő rendszere jelzett hibát, amit füstjelzések követtek. Ezek alapján arra jutottak, hogy a szélvédő túlhevült, majd berobbant, ezzel pedig a hatalmas szél robbantotta szét a gép törzsét. De ez csak egyike a gép lezuhanása körül terjengő teóriáknak.

Ehab Azmy, a légiforgalmi szolgálat vezetője úgy véli, a gép nem változtatott irányt és nem tett fordulatot sem. Néhány nemrég megtalált törmelékből arra jutottak, hogy normál magasságot tartott (11, 280 m), mielőtt lezuhant. Hozzátette azt is, hogy amikor a gép az egyiptomi légtérbe érkezett, néhány percig még tudták követni a radaron és semmilyen technikai probléma jelét nem látták. Úgy véli, a terrortámadás lehetősége valószínűbb, mint az eddig műszaki hibára hivatkozó forgatókönyvek a katasztrófáról.

Az MS804 2013-ban már hajtott végre kényszerleszállást a motor túlfűtöttsége miatt.

Azok, akik a műszaki hibát tartják valószínűbbnek erre az esetre hivatkozva állítják, hogy a gép nem volt megfelelően karban tartva. David Learmount, a Flightglobal szerkesztője azt mondta, hogy a motor túlmelegedés igen ritka jelenség:

Egy motor túlmelegedése okozhat zuhanást ugyan, de erre még nem volt példa a modern repülés világában.”

A francia és az egyiptomi hatóságok szerint akkor tudhatjuk meg, hogy pontosan mi történt, amikor a gép fekete dobozát megtalálják. Addig minden találgatás csak spekuláció.

(DW)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére