Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorszervezetek finanszírozzák a migránsok európai útját

Tóth Dalma

2017.02.06. 17:28

Az Iszlám Állam finanszírozza azoknak a migránsoknak az útját Európába, akik csatlakoznak a terrorszervezethez - áll a legfrissebb brit tanulmányban. Ez azt jelenti, hogy valós a veszély, hogy a migránsokkal együtt még több terrorista érkezik Európába.
MOSZUL, 17:28

Az Iszlám Állam finanszírozza azoknak a migránsoknak az útját Európába, akik csatlakoznak a terrorszervezethez - áll a legfrissebb brit tanulmányban. Ez azt jelenti, hogy valós a veszély, hogy a migránsokkal együtt még több terrorista érkezik Európába.

A radikális terrorszervezet akár 1000 dollárt is ad az útra. Cserébe az illegális bevándorlóknak az a feladatuk, hogy beépüljenek a célország helyi közösségeibe – figyelmeztetett egy vezető brit think tank.

A Quiliam tanulmánya szerint a kiskorúakat a legkönnyebb megnyerni. A migránstáborokba és a helyi migránsközösségekbe beszivárgott prédikátoroknak könnyű dolguk van a fiatalokkal, nem kell sokáig győzködni őket. Az igehirdetők a romlott európai értékekre és normákra hívják fel a figyelmet, valamint a hatóságok és a társadalom ellen hangolják a migránsokat.

Az ISIS mellett a Boko Haram is észrevette a migránsválságban rejlő lehetőségeket. A terrorszervezetek együttműködnek az embercsempészekkel is, akiknek az a dolguk, hogy a dzsihadistákat Európába szállítsák. A terrorszervezetek képviselői az európai országokban épülnek be a migránsközösségekbe és ott radikalizálják a többi illegális bevándorlót. A tanulmány Németországot hozza fel példának, ahol a migránsközpontokban és a mecsetekben elvegyülve hirdetik a szélsőséges nézeteket az ISIS tagjai.

Ráadásként a hatóságok sokszor olyan bűncselekményekért veszik őrizetbe a migránsokat, amikért a saját országukban nem tartóztatnák le őket, ez pedig csak még jobban az adott ország társadalma ellen hangolja érkezőket.

Az Iszlám Állam tisztában van azzal, hogy mennyire fontosak számára a migránsútvonalak, ezért ingyenes, és ami még fontos, hogy biztonságos utat ígér azoknak, akik csatlakoznak hozzájuk. Mivel sok migránsnak nincsen pénze, ezért szívesen kihasználják a lehetőséget.

Az Európába érkező illegális bevándorlóknak több mint a 90 százaléka valamilyen formában érintkezett az útja során illegális "vállalkozásokkal" – olvasható a tanulmányban.

Az olasz hírszerzés vezetője már felhívta a figyelmet arra, hogy az olajtermékek és a műkincsek helyett az emberkereskedelem jelenti a legfőbb bevételi forrást a terrorszervezet számára.

Az elmúlt két évben Németország, az Egyesült Királyság és más európai országok is aggodalmukat fejezték ki a tekintetben, hogy az ISIS embereket csempész Európába a migránsokkal együtt azért, hogy új tagokat toborozzon, alvó sejteket építsen ki és illegális hálózatokat hozzon létre.

Az ENSZ szerint 2016-ban több mint 180 000 migránst csempészetek át a Földközi-tengeren keresztül Afrikából Olaszországba. Az Europol szerint a bűnügyi szervezetek körülbelül 6 milliárd eurót kereshettek 2015-ben a csempészéssel, valamint hamis úti okmányok gyártásával és értékesítésével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére