Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szíriába ért Kuznyecov, az orosz hadi-gõzös

Pörge Béla

2016.11.13. 12:28

Szíria partjaihoz ért az orosz Admiral Kuznyecov repülõgép-hordozó hajó, amelyet Moszkva a Szíriában harcoló orosz erõk támogatására vezényelt a térségbe. Az orosz repülõgép-hordozót hadi-gõzösnek is nevezik, utalva a technikai fejletlenségére.
ALEPPÓ,12:28

Szíria partjaihoz ért az orosz Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó hajó, amelyet Moszkva a Szíriában harcoló orosz erők támogatására vezényelt a térségbe.

Oroszország és a nyugati hatalmak között feszültség okozott az utóbbi időben, hogy miképp rendezzék a 2011 óta tartó szíriai válságot. A lázadók és a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők közötti harcok eddig több mint 300 ezer ember életét követelték.

A repülőgép-hordozó kötelékébe tartozó hajók megérkeztek a Földközi-tenger keleti részén számukra kijelölt térségbe. Jelenleg azon dolgoznak, hogy közösen végrehajtsák feladatukat. Az Admiral Kuznyecov fedélzetén lévő harci gépek nap mint nap gyakorló repüléseket végeznek"

— mondta Szergej Artamonov a Rosszija 1 állami televíziónak.

Oroszország légicsapásokkal támogatja Aszad erőit, októberben pedig bejelentette, hogy a hadiflottájának egyetlen hadrendben lévő repülőgép-hordozóját és a kötelékéhez tartozó más hadihajókat Szíriába vezényli.

A Gazeta.ru hírportál múlt héten a védelmi tárcától úgy értesült, hogy az Admiral Kuznyecovról felszálló gépek már a közeli napokban támadásokat hajthatnak végre Szíriában.

A csapások után egyszerűen el lehet majd felejteni, hogy az Aleppó keleti negyedeiben körülzárt terroristák támogatást kapjanak”

— nyilatkozta a portálnak a név nélkül nyilatkozó illetékes, aki szerint a kormányellenes szíriai csoportok erőik átcsoportosítására használták fel az orosz és a szíriai haderő által meghirdetett humanitárius tűzszüneteket.

Piotr Malakhovsky az RT-nek elmondta:

senki sem közelített meg minket 50 kilométeren belülre útközben, félve az esetleges következményektől."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére