Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szíria: a politikai tárgyalások határozatlan idõre elhalasztva

Vincze Viktor Attila

2016.11.01. 14:58

A terroristák aleppói fellépése miatt határozatlan ideig halasztódik a politikai rendezési folyamat kezdete Szíriában - jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Moszkvában. Oroszország szerint nincs értelme csak egyoldalúan az õ részükrõl fenntartani a tûzszünetet.
MOSZKVA, 14:58

A terroristák aleppói fellépése miatt határozatlan ideig halasztódik a politikai rendezési folyamat kezdete Szíriában – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Moszkvában. Oroszország szerint nincs értelme csak egyoldalúan az ő részükről fenntartani a tűzszünetet.

A terroristák megsemmisítéséhez együttesen kell fellépni, nem pedig botot dugni a partnerek küllői közé. Mert a fegyveresek ezt a saját érdeküknek megfelelően használják fel. Ennek következményeképpen a politikai rendezési folyamat kezdetének és annak a perspektívája, hogy a szíriai nép visszatérhessen a békés élethez, határozatlan időre elhalasztódik"

– mondta az orosz védelmi miniszter.

Szergej Sojgu szerint a nyugati államoknak el kell dönteniük, hogy a terroristák, avagy Oroszország ellen akarnak-e küzdeni. Rámutatott, hogy miközben az orosz harci gépek már 16. napja nem hajtanak végre légicsapásokat Aleppó környékén, addig több mint 2 ezer úgynevezett mérsékelt ellenzéki, tankok, páncélozott harcjárművek támogatásával masszív támadás és tűz alá vett lakónegyedeket, iskolákat és kórházakat.

A miniszter meglepetését fejezte ki, hogy több ország (Spanyolország és Málta) "az Egyesült Államok és a NATO nyomására" nyíltan megtagadta, hogy a Szíria partjai felé tartó, a Pjotr Velikij (Nagy Péter) atommeghajtású rakétahordozó nehézcirkáló vezette orosz csapásmérő flottakötelék hajói felkereshessék kikötőit. A döntés Sojgu szerint rávilágított arra, hogy "hogyan értelmezik partnereink hozzájárulásukat a nemzetközi terrorizmus ellen Szíriában folytatott küzdelemhez".

Szergej Sojgu hangsúlyozta, hogy az elutasítás nem befolyásolta a flottakötelék haladási ütemét és az a múlt héten eljutott a Földközi-tengerre. Az orosz hadihajók készleteit október 27. és 29.között kiszolgáló hajókról töltötték fel. Az orosz Északi Flotta sajtószolgálata szerint a kötelékhez tartozik egyebek között az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó nehézcirkáló, valamint a Szeveromorszk és a Vice-admiral Kulakov nagy tengeralattjáró-elhárító hajó.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére