Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szilveszteri terroristafogás

Horváth József György

2015.12.31. 12:45

Újabb gyanúsítottat vettek õrizetbe csütörtökre virradóra a brüsszeli Molenbeek negyedében. A gyanúsított összefüggésbe hozható a párizsi terrorcselekményekkel.
MOLENBEEK, 12:45

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe csütörtökre virradóra brüsszeli Molenbeek negyedében. A gyanúsított összefüggésbe hozható a párizsi terrorcselekményekkel.

A csütörtök reggel kiadott elfogatóparancsot követő rajtaütésben előállított belga állampolgárságú Ayoub B. a rendőrségi források szerint olyan terrorista csoporthoz tartozik, amely újabb támadások előkészítésén dolgozhatott.

Az 1993-as születésű Ayoub B. a tizedik gyanúsított, akit a Párizsban elkövetett terrortámadásokban való aktív részvétel vádjával tartóztattak le Brüsszelben. A fiatalembernek öt napon belül kell megjelennie az illetékes brüsszeli bíróságon, ahol fogva tartásának meghosszabbításáról vagy szabadon engedéséről döntenek.

A csütörtöki rendőrségi akció keretében tucatnyi mobiltelefont foglaltak le, amelyek elemzését már megkezdte a rendőrség, a szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint fegyvereket vagy robbanószert viszont nem találtak.

Belgiumban hármas fokozatú a terrorkészültség. A brüsszeli főtéren évente megrendezett szilveszteri bulit a terrorfenyegetettségre hivatkozva lemondták. A  belga titkosszolgálatok hétfő este arra figyelmeztették a hatóságokat, hogy a következő napokban, az ünnepek alatt támadás érheti a brüsszeli főteret, a rendőrkapitányságokat és a biztonsági erők tagjait. Ugyan a legmagasabb szintű, négyes fokozatú terrorfenyegetettségi készültséget nem rendelték el, azonban fokozták a biztonsági intézkedéseket a rendőrőrsökön, és különleges óvintézkedéseket vezettek be az utcákon járőröző rendőrök és katonák védelmére.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére