Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Magyarország és Brazília együtt dolgozik az ENSZ globális migrációs csomagja ellen

MTI

2020.02.06. 14:20

A csomag lényege az illegális migráció legalizálása, és az ENSZ egyre gyakrabban szeretné hivatkozási alapként kezelni, holott azt tucatnyi ország, például az Egyesült Államok is egyértelműen elutasította.
Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított globális migrációs csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tennie

– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel Washingtonból csütörtökön, miután tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.

A miniszter kiemelte: az elmúlt időszakban számtalanszor „buktak le” ENSZ-szervezetek azzal, hogy a globális migrációs csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni.

Ennek kivédése érdekében közös megelőzési mechanizmust hoztunk létre a brazilokkal” – mondta.

 

Az ENSZ bújtatva próbálja a tagállamokra erőszakolni a globális migrációs csomag elemeit

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: a New York-i értekezleten leszögezte, hogy nem lehet gyakorlatilag ugyanolyan egészségügyi ellátási jogokat biztosítani azok számára, akik törvénytelenül jutottak be egy országba, mint amilyen jogokat biztosítanak azon lakosoknak, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat egyebek közt az egészségügyi ellátás fenntartására.

Szijjártó Péter és Ernesto Araújo megállapodott abban, hogy a két ország összehangolja tevékenységét a közel-keleti keresztények támogatásában. A miniszter hozzátette, hogy véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás.

Szijjártó Péter közölte, hogy az oktatási együttműködés érdekében Magyarország 250 ösztöndíjat biztosít brazil hallgatók számára a magyar egyetemeken, emellett magyar lektort küld a Sao Pauló-i egyetemre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére