Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre többen dicsérik a magyar modellt

2015.10.24. 14:18

BÉKÉSCSABA, 13:57

Szijjártó Péter Békéscsabán elmondta, hogy egyedül Magyarország tartja be a schengeni és a dublini szabályokat a bevándorlási válság közepette. Szijjártó közölte, hogy a magyar modell működik, ezt kellene alapul vennie az Európai Uniónak is a konfliktus megoldása érdekében.

A magyar külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az EU-nak villámgyorsan megoldást kell találnia a bevándorlási válságra, mert tovább mélyülhet a káosz és a konfliktus:

egyre mélyebb sebek jöhetnek létre szomszédos országokban."

Szijjártó szerint szomszédok és partnerországok esnek neki egymásnak a válsághelyzetben, pedig mindenki egymásra van utalva ebben a helyzetben. A külügyminiszter elmondta, hogy a probléma csak egyre inkább fel fog torlódni, hiszen többen akarnak átmenni Szerbiából Horvátországba, onnan pedig Szlovéniába és Ausztriába, mint amivel ezek az országok meg tudnának birkózni.

Megjegyezte, hogy a magyar minta jól láthatóan működik, nem mellesleg egyedüliként:

csak mi felelünk meg hiánytalanul az Európai Tanácsi követelménynek, hogy minden közös európai szabályhoz tartani kell magunkat."

Szijjártó elmondta, hogy így látják már az osztrákok is, akik a kerítésépítést dicsérik és elismerik:

milyen hosszú utat tettünk meg azóta, hogy az osztrák kancellár a legsötétebb európai diktatúrákhoz hasonlított minket."

Hozzátette, hogy már a románok is egyre finomabb hangot ütnek meg, valamint a szlovénok is a magyar modellt méltatják. A külügyminiszter reményei szerint vasárnap, az uniós vezetők értekezletén végre valódi cselekedetek irányába fognak elmenni a tagállamok, mert nem szabad hagyni, hogy mély sebek keletkezzenek az európai integráción a bevándorlási válság miatt.

Az MTI kérdésére elmondta továbbá, hogy folyamatosan figyelik a migrációs útvonalak alakulását, így ha szükségessé válik, akkor a magyar-román határon is megépítik az ideiglenes határzárat. Egyelőre azonban nincsen szó arról, hogy Románia felől bevándorlók tömegei érkeznének.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére