Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

2015.12.03. 14:16

Akár két éves időtartamra is vissza lehetne állítani a schengeni övezetben a határellenőrzést, javasolja az Unió soros, luxemburgi elnöksége - tudta meg az uniós ügyekre szakosodott hírportál. Az eddigi szabályok értelmében ez maximálisan csak fél éves időszakra lehetséges.

Az orosz védelmi minisztérium bizonyítékot tett az asztalra arról, Törökország, a török elnök és családja   benne van az Iszlám Állam terroristáival folytatott olajkereskedelemben, jelenti a német gazdasági-politikai portál, amely cikke összefoglalójában megjegyzi, érdekes, hogy Barack Obama amerikai elnök támogatja Oroszország követelését a török-szíriai határ lezárásra, és megjegyzi: nyilvánvaló, hogy az amerikai titkosszolgálatoknak pontos információ vannak e kereskedelemről, amely rendkívül kínos lehet a NATO számára.

A Szabad Szíriai Hadseregnek fotóval rögzített bizonyítéka van arra, hogy a törökök a terroristáktól az általuk uralt területekről kőolajat vásárolnak. Husszam Alavak, a Hadsereg parancsnoka elmondta az orosz hírügynökség arab részlegének adott interjújában, hogy a fotókat az olajkereskedelmi szerződésekről készítették.

                                                                        *                *                *

Moszkva Montenegró NATO-csatlakozását az európai szembenálláshoz vezető újabb lépésnek tekinti, és így ez orosz részről „a kellő reakciókat” fogja kiváltani, áll az orosz külügyminiszter közleményében.

Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László „valamennyi aktív európait” meghívta a december 19-20-ra rendezendő, első „Custodela Reunion” találkozóra, hogy meggyőződjönek arról, a határkerítéssel miként lehet hatékonyan megvédeni saját országukat. Kijelentette, „Ma Ásotthalom ismét a rend és nyugalom városa és az egyik legbiztosabb hely Európában”. Egyben felszólította Európa polgárait, ne hallgassanak, hogy ne váljanak a migráció áldozatává, hanem követeljék vezetőiktől, védjék meg a kontinens határait, olvasható az osztrák hírportálon.

„Nukleáris paradigmaváltozás?” címen az amerikai világlap azzal kezdi cikkét, hogy Wade Allison oxfordi  fizikaprofesszornak valóság szagúbb ötlete van arról, hogy miként kell a globális felmelegedés ellen fellépni, mint bármilyen ötletnek, ami a héten a Párizsban rendezett klímacsúcson felvetődött. Szerinte  ezerszeresére kell növelni az atomerőműveknél eddig megengedett sugárzási szintet. Nem véletlen, hogy míg Franciaország egy főre jutó GDP tekintetében a világon a 20-ik, az üvegházi károsanyag kibocsájtásban az ötvenedik: az ország villamos energiája 75 %-át atomerőművekben állítják elő. Allison keményen megtámadta az 1950-es évekből származó „alaptalan dogmát”, mely szerint a sugárzásnak kitettség mindig a dózissal közvetlenül arányosan veszélyes. Svédország például néhány évvel ezelőtt végre elismerte, hogy szükségtelenül semmisítettek meg egy teljes évre elegendő rénszarvashús készletet Csernobil után. A sugárzástó való túlzott félelem igen erősen megnövelte az atomerőművek biztonsági, hulladék anyag tárolási és engedélyezési költségeit. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére