Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

888.hu

2016.02.09. 10:18

Minden, ami a nemzetközi sajtószemlékbõl kimaradt.

„Összeomlás veszély: a globális valutaháború irányíthatatlanná vált” címmel a német gazdasági-politikai portál így foglalja össze hosszú elemzését: „A jüan leértékelése globális bank- és adósságválságot válthat ki. Kína e világméretű hirtelen jött valutaválságban súlyos károkat szenvedhet ugyanúgy, mint valamennyi exportáló ország. Az egyik nagy vesztes Németország lenne. A nyertesek az amerikai árfolyam fedezeti alapok (hedge funds) lennének, amelyek spekulációi az évszázad üzletévé válhatnak”.

 

Yanis Varoufakis (Janisz Varufakisz) a Sziríza-kormány volt pénzügyminisztere ma pán-európai mozgalmat indít Berlinben 2025 – Demokrácia Európában Mozgalom néven. Ennek alkalmával a baloldali brit lapban ezzel a címmel publikálta cikkét: „Az EU már nem szolgálja az embereket – a demokrácia új kezdést igényel”. /A Berlinig nem látó Újhelyi István MSZP alelnök, brüsszeli EP képviselő épp tegnap indított „szellemi inkubátorházat” Európai Demokraták néven. A bejelentésről szóló beszélgetésen a provinciális hazai sajtó jelen lévő képviselői elfelejtették Újhelyitől megkérdezni, hogy nem tart-e attól, vajon Varufakisz hasonló nevű, páneurópai mozgalmának keddi indítása eredményeként még az a két ember se kapja fel a fejét mozgalma indításának hírére, aki netán felkapta volna./

 

Ivo Daalder, az USA volt NATO nagykövete annak alkalmával írt cikket az uniós ügyekkel foglalkozó portálon, hogy a héten a NATO védelmi miniszterei Brüsszelben találkoznak „a transzatlanti biztonságot tesztelő két legnagyobb téma, az újabban agresszív Oroszország és a kibontakozó DAES (Iszlám Állam) képviselte terrorista fenyegetés megvitatására”. Csakhogy, írja, pontosan azt nem beszélik meg, ami Európára nézve a legközvetlenebb és „talán a legjelentősebb kihívás”: az európai politika újra nacionalizálása, „ami az Európai Unió létét fenyegeti”.  A találkozó előtt közvetlenül Ash Carter amerikai védelmi miniszter /hadügyminiszter/ bejelentette, megnégyszerezi európai hadikiadásait, katonai jelenlétét és hadiképességét Európában. Oroszország – Daalder szerint – azzal bizonyította agresszivitását, hogy a Krím félszigetet és Ukrajnát lerohanta. /És ez az ember korábban elnöki tanácsadó is volt./

 

A vezető osztrák lap „Miki-Leitner és Kurz: Athénnak a határokat jobban kell védenie” címmel megjelent cikke /a német nyelvű hazug sajtó – „Lügenpresse” – aljas módszereihez hűen/ úttörőként mutatja be, hogy az osztrák belügyminiszter és külügyminiszter fokozni kívánja a nyomást Görögországra, hogy az jobban biztosítsa határait. A „Magyarország és Lengyelország védelmi vonalat követel” címmel ellátott részt így kezdi: „A V4 tagországai, Magyarország és Lengyelország  felől is érkezik kritika Görögország irányában”. /Egy nem hazug sajtóban e mondatot így kellett volna írni: Magyarország már hosszú ideje követeli az EU külső határainak, nevezetesen a görög határoknak a védelmét./

 

Az angol nyelvű izraeli lap portálja ma arról számol be, hogy a Simon Wiesenthal Központ  kormányzati ügyekért felelős igazgatója, Mark Weitzman elítélte a magyar hatóságokat, amiért nem ítélték el a szélsőjobboldal második világháborús megemlékezését, amelyen a felszólalók egy náci háborús vezetőt magasztaltak. Weitzman azt mondta, hogy a magyar hatóságok hallgatását súlyosbítja az, hogy Magyarország elnökli jelenleg a nemzetközi holokauszt Emlékszövetséget” és ez így „a politikai és történelmi képmutatás gyakorlata”. /Lázár Jánosnak emelnie kellene Zoltai Gusztáv tanácsadójának másfél milliós havi bérét./

 

A baloldali brit lapban Srecko Horvat azt a véleményét hangoztatja, hogyha Európában nem áll helyre a demokrácia, annak iszonyatos következményei lesznek. A kontinensen masíroznak a neonácik, szélsőjobboldali kormányok kerültek és kerülnek hatalomra Lengyelországban, Magyarországon és Horvátországban; Svájcban, Dániában a menekültek pénzét kobozzák el, stb.

 

Ivan Krastev, a szófiai Liberális Stratégiák Központjának elnöke a vezető amerikai lapban azt a félelmét fejezi ki, hogy a migránsok forradalma könnyen európai ellenforradalomhoz vezethet.

 

Szelim Jenel, Törökország uniós nagykövete nagy terjedelmű interjújában kijelentette az uniós ügyekkel foglalkozó szakportálnak, hogy „Az EU ne mondja nekünk, hogy nyissuk ki a határainkat, amikor az a sajátjait bezárja”.   

 

Nyugi! – Lényegében ez a tanácsa Gideon Rachmannak, a londoni világlap vezető publicistájának azoknak, akik már azért aggódnak, mert Donald Trumpban új Mussolinit látnak. „Trump túl unalmasan beszél ahhoz, hogy meggyőző fasiszta diktátor legyen”, írja Rachman.

 

Pofátlan hazugként jellemzi Gaby Lasky izraeli emberjogi ügyvéd az izraeli kormány, így Izrael uniós nagykövetségének propagandáját, amellyel meg akarja győzni az Európai Uniót, hogy csökkentse azt a felháborodást, amit a zsidó állam generál, amiért törvénnyel akarja korlátozni az Izraelben működő emberjogi és békepárti civil szervezeteit, azokat otthon terroristáknak és hazaárulóknak állítva be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére