Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

Horváth József György

2016.02.04. 10:18

Minden, ami a nemzetközi sajtószemlékbõl kimaradt.

DIE PRESSE

„Ausztráliában a bírósági ítélet lehetővé teszi egy tucat gyerek kitoloncolását” címmel a vezető osztrák lapban az olvasható, hogy Ausztrália legfelsőbb bírósága elutasította egy asszonynak a panaszát Nauru szigetén lévő menekülttáborba zsuppolása ellen. Az ítélet révén 37 kisbaba és 54 gyermek is érintett. A cikk így kezdődik: „Ausztráliában gyorsan végeznek azon menekültekkel, akik vízi járművel akarják elérni a partokat. Visszaküldik őket és olyan szigetországokban lévő táborokban helyezik el őket, mint Nauru, Pápua Új-Guinea és a Karácsony-szigetek. Még abban az esetben is, hogyha menekültstátuszukat elismerik, nem mehetnek Ausztráliába.” /Mint a nyugati sajtóból tudjuk, Ausztrália liberálisan demokratikus./ Az ítélet révén most olyan kisbabákat és gyerekeket is visszaküldenek a táborokba, akiket betegségük miatt kellett kényszerkezelni Ausztráliában. A pert egy bangladesi asszony indította, aki azt szerette volna elérni, hogy törvénytelennek ítéljék kényszerinternálását Naurura. Orvosi szükségeset miatt terhessége idején vitték Ausztráliába és azóta egy éves gyermekét.

 

BILD

Felháborítónak tartja a német bulvárlap, hogy nem akarja visszafogadni hazájuk azt a 6400 marokkóit, algériait és tunéziait, akiket azonnal hazaküldenének Németországból, miközben ezen Maghreb-országok több száz millió euró összegű segélyeket kasszíroznak be.

 

TASS

Vlagyimir Putyin orosz elnök Horst Seehofer bajor elnökkel történt találkozóján kijelentette, Oroszország és a Bajor Szabad Állam közötti kétoldalú kapcsolatok különlegesek, és megköszönte Seehofernek, hogy normalizálni akarja kapcsolatait Oroszországgal.  Hozzátette: a kétoldalú kereskedelem volumene igen nagy, 1600 bajorországi központtal rendelkező vállalat működik Oroszországban, az oroszországi német befektetések fele bajor eredetű, és közös a felelősség a munkahelyek megőrzésére és a kulturális kapcsolatok fenntartására. Elmondta azt is, értékeli, hogy a bajor miniszterelnök az orosz-német kapcsolatok normalizálását is igyekszik elősegíteni, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja Novo Ogarjevóból, Putyin rezidenciájáról.

                                                               *             *             *

Putyin elnök találkozott a 92 éves Henry Kissingerrel Novo Ogarjevo-i rezidenciáján. A TASS hírügynökségnek nyilatkozott a Kreml szóvivője, aki elmondta, kettejük között régi a kapcsolat és folyamatosan érintkeznek

 

YNETNEWS

Felháborodást okozott hollandiai holokauszt túlélők között a holland kormány döntése, hogy kártérítést fizessen azon holokauszt túlélőknek, akik már kapnak ilyen kifizetéseket Izraeltől, jelenti az izraeli hírportál.

 

SPUTNIK

„Az amerikai háborús lobbi a Sputnik hírügynökségre lő, ahogyan közép- és kelet-európai hatalmi központjai kicsusszanni látszanak ideológiai szorításából”, kezdődik az orosz hírügynökség angol nyelvű portáljának hírösszefoglalója. A CEPA, az amerikai Európai Politikaelemzési Központ nevű agytröszt most „leleplezte” a Sputnik, „a Kreml médiagépezete propagandáját” vizsgáló jelentésében. A jelentés szerint a Sputnik hiteltelenné teszi a nyugati kormányokat, politikájukat és az olyan intézményeiket, mint az Európai Unió, a NATO, míg azzal egy időben legalizálják a Kreml üzeneteit.  A jelentés azt számította ki, hogy főként Kelet-Európából hány politikust szólaltattak meg, illetve idéztek a Sputnik angol nyelvű portálja cikkeiben. A CEPA arra a következtetésre jutott, hogy „az a döntés, mely értelmében kis pártok, főként protestáló pártok politikusait részesítik előnyben a fősodratú kommentátorokkal szemben, reálisan csak úgy magyarázható, hogy a Sputnik az elitellenes véleményeket akarják előtérbe helyezni. /A CEPA következő jelentése nyilván azt vizsgálja, hogy a Klubrádió hasonló magatartása mennyiben propaganda, csakúgy, mint azt, hogy a magyarok” ötpercenként alacsonyabb rendűként történő beállítására szakosodott adót ki pénzeli./

 

BUSINESS INSIDER

Az amerikai üzleti hírportál arról számol be, hogy az amerikai Rand Corporation nevű kutatóintézet friss jelentése szerint ha  orosz csapatok le akarnák rohanni Észtországot,  legkésőbb hatvan óra alatt érnék el a fővárost, Tallinnt. De ugyanilyen könnyen foglalhatnák el a többi NATO-tag balti országot is jelenlegi haderőik és felszereltségük mellett.

 

BOULEVARD VOLTAIRE

Jean-Luc Mélenchon, baloldali francia politikus kikelt a „mélyfrancia” szó használata ellen, mert az „mélyen sértő” másokra nézve és irracionális. Azt kérdezte, ezzel csak nem azt akarja mondani az ilyen kifejezést használó, hogy a „mélyalgériai vagy mélykameruni” kifejezés kevésbé hízelgő? A francia alternatív portál erre azzal reagált, hogyha a kifejezésnek nincs több valóságalapja a Loch Ness-i szörnynél vagy a himalájai jetinél, akkor miért rongálja szervezetét felindultságával Mélenchon, hiszen ha a francia falvak anyakönyvi dokumentumai hamisak, akkor a „mélyfrancia” kifejezés misztikuma magától elhull.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére