Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

888.hu

2015.12.22. 11:31

Miamiban Cecilia Altonaga szövetségi bíró elrendelte azon migráns őrizetesek kényszertáplálását, akik december eleje óta éhség sztrájkolnak - jelenti az iráni globális tévéállomás. A bíróságra tolókocsin vitt őrizetesek (10 bangladesi) egyike kijelentette, hajlandóak meghalni.

Az Egyesült Államok hivatalos propagandaadója

Össztűz Magyarországra a menekültekkel szemben tanúsított intoleranciája és gyűlölete miatt”

címmel arról ír, hogy nemzetközi szervezetek – mint az ENSZ menekültügyi hivatala, az Európa Tanács és a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala – egymás után ítélik el Magyarország „újonnan indított közkampányát”, amely félelmet és idegengyűlöletet szít a menekültek ellen.

Tegnap délelőtt ½ 11-kor számolt be az iráni tévéadó arról, hogy – mint a portál hírének címe összefoglalja:

Magyarország a ’szolidaritás’ és az ’ostobaság’ összekeverésével vádolja Ausztriát.”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap még azt mondta, ostobaság beengedni százezreket, milliókat Európába minden kontroll nélkül, miközben mindenki – az európaiak és migránsok egyformán – láthatja, hogy soha nem kapják meg azt, amiben reménykednek. Hozzátette, a szolidaritás azon emberek segítését illeti, akik veszélyben vannak, ahol élnek és segíteni kell őket abban, hogy hazatérjenek, mihelyt a konfliktusnak vége. Werner Faymann osztrák  kancellár kijelentette, hogy azon országokat szankcionálni kell, amelyek nem vesznek részt az uniós menekültkvóta rendszerben, míg Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter jogi eljárást helyezett kilátásba azon uniós országok ellen, amelyek nem hajlandóak a program szerinti menekültbefogadásra - tudósít a PressTV angol nyelvű adása.

A német civiltársadalom egyik legnépszerűbb „internet- és  blogújsága” szavazást indított arról, hogy „Merkel figyelembe veszi-e a lakosság igényeit?”.  A szavazat állása ma reggel 8:10-kor: 97,2 % a „nem” szavazatok aránya, 2,2 % az „igen” szavazatoké és 0,6 % szavazott úgy, hogy nem tudja.

Angela Merkel szövetségi kancellárból hiányzik a diplomáciai érzék a finomságokra, jelentette ki Wolfgang Kubicki, a liberális FDP párt alelnöke - idézi a Freie Welt (lásd fentebbi hírünk forrását) portál hírét az orosz hírügynökség német nyelvű kiadása. Merkel menekültpolitikájával európai országokat fordított Németország ellen - mondta Kubicki, hozzátéve, hogy Európát így Merkel nem meggyőzéssel, hanem nyomásgyakorlással kívánja egységes álláspontra bírni.

A németországi magyar nagykövettel, Györkös Péterrel tegnap készített,

Félünk a muzulmánoktól”

címmel megjelent interjúja alá elhelyezett ezen szöveggel tilt le mindenfajta kommentárt a német regionális lap internetes szerkesztősége:

Kedves Olvasóink! Véleményük az RP Online-nak fontos. De eltérően attól, mint ami nálunk más esetekben szokásos, most nincs lehetőség kommentek írására. A menekültválságról szóló tudósításainkra az utóbbi időben oly sok sértő és részben agresszív visszacsatolást kaptunk, hogy konstruktív vitára alig van már lehetőség. Ezért e témában a kommentálási funkciót ideiglenesen lekapcsoltuk.”

Ma várhatóan a görög parlament többsége nem kötelező határozat keretében arra szavaz, hogy Palesztinát államként ismerjék el. Az eseménynek nagy a szimbolikus jelentősége, mivel Mahmud Abbasz, Palesztina elnöke  a vitában elsőként szólal fel. Ciprasz miniszterelnök tegnap találkozott Abbasszal és a találkozó után bejelentette: a „Palesztina” név szerepel ezután minden görög hivatalos dokumentumban a „Palesztin Hatóság” helyett.

Európa hanyatlása globális aggodalom”

címen a brit világlap arról ír, hogy úgy tűnik sem a nemzeti kormányok, sem a brüsszeli apparátus nem képes megbirkózni az olyan kihívásokkal, mint a

terrorizmus, bevándorlás, hazai politikai szélsőségesség, az euróövezet egysége, munkanélküliség, gyenge gazdasági növekedés, vagy akár Európa katonai védelme.”

Ez Európán kívül aggodalmat kelthet Európa amerikai és ázsiai barátai körében is. Az EU katonai védelmi együttműködésére irányuló szánalmos erőfeszítések jól jellemzik a bajt. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt mondta:

ha ránézek a közös európai védelmi politikára, ahhoz képest néhány csirke összehangoltabb harci egységet alkot.”

                                                               *             *             *

Matteo Renzi, Olaszország középbaloldali miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy a Németország  által irányított euróövezeti megszorítás politikája

a populizmus tüzét szítja”.

Oroszország január 1-től vámmal sújtja az Ukrajnából jövő behozatali cikkeket és teljes élelmiszerembargóval sújtja az országot - jelenti az orosz hírügynökség német nyelvű portálja. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére