Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százezer migráns indulhat útnak Európába

Bertha László

2016.05.01. 09:58

Idén legkevesebb százezer migráns indulhat útnak Líbiából Európa irányába - nyilatkozta az ENSZ líbiai különmegbízottja, Martin Kobler a Welt am Sonntag címû német lapnak.
BERLIN, 09:58

Idén legkevesebb százezer migráns indulhat útnak Líbiából Európa irányába – nyilatkozta az ENSZ líbiai különmegbízottja, Martin Kobler a Welt am Sonntag című német lapnak.

A német diplomata elmondta, hogy mivel az észak-afrikai országban nincs működőképes kormányzat, így senki sem tudja a menekültkérdést hatékonyan megoldani. A becslések szerint az idei évben 24 ezer líbiai indult útnak Európába, méghozzá úgy, hogy ezekben a hónapokban sokkal nehezebb volt az átkelés a Földközi-tengeren.

Kobler szerint, ha mindezt figyelembe vesszük, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy legkevesebb 100 ezer migráns próbál meg a tengeren keresztül eljutni Európába. A diplomata a lapnak elmondta, hogy szerinte nem jelent megoldást a problémára az EU Sophia elnevezésű tengeri missziója, ami az embercsempészetet hivatott felszámolni.

A Sophia művelet inkább egy olyan tényező, ami vonzza a migránsokat.”

– fogalmazta meg kritikáját Martin Kobler, majd így folytatta:

a csempészek egy csepp üzemanyag nélkül kivontatják a nyílt vízre a hajókat, majd felhívják a segélyhívó számot, mert tudják, hogy az EU hajói megmentik az embereket.”

(MTI, Die Welt)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére