Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szaúd-Arábiából tért vissza az ámokfutó pár

2015.12.03. 13:44

Kalifornia, 13:45

Sikerült azonosítani a San Bernardino-i támadás elkövetőit, akikkel tűzharcban végzett a rendőrség. Az ámokfutó páros, Syed Farook és Tashfeen Malik 14 embert gyilkoltak meg a kaliforniai lövöldözésben.

Mit lehet tudni a gyilkos párról?

  • A 28 éves Farook amerikai állampolgár, környezet-egészségügyi szakértőként dolgozott a megyei egészségügyi hivatal alkalmazásában.
  • Egy volt kollégája, Griselda Reisinger szerint Syed csöndes férfi volt, alig lehetett észrevenni. Elmondása szerint Farooknak 6 hónapos volt a kislánya, nemrég tért vissza a szülői szabadságról.
  • A kislányt Farook édesanyjára bízták szerda reggel, akinek azt mondták, hogy orvosi vizsgálatra kell menniük. A nagymama aggódott, hogy az áldozatok között lehetnek, amikor nem tudta őket elérni telefonon.
  • A férfi édesapja a New York Dailynek nyilatkozva elmesélte, hogy fia mélyen vallásos, hithű muszlim volt: "elment dolgozni, hazament és imádkozott"
  • Kevesebbet tudunk a 27 éves Malikról. A Los Angeles Times szerint házasok voltak, a rendőrségi beszámolók szerint élettársak. Farook kollégái elmondása szerint Szaúd-Arábiába utazott, ahonnan új feleséggel tért haza. Egy meg nem nevezett családtag Tashfeen Malikot azonosította feleségként.
  • "Elképzelésem sincs, miért tehette." - nyilatkozta Farook döbbent sógora, aki egy hete találkozott vele utoljára.
  • Szomszédjuk, Andrea Larson szerint a pár boldog családi életet élt. "Boldognak tűntek. Észrevettem, hogy sok csomag érkezik hozzájuk, és Syed valamit dolgozott a garázsban. De ez teljesen normálisnak tűnt, karácsony van, ilyenkor az emberek gyakran kapnak csomagot."

 

(Telegraph, NY Daily News, Washington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére