Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svédországban 150 migránsok közötti kényszerházasság vált ismertté 2014 óta

Vincze Viktor Attila

2017.05.31. 13:38

Svédországban hiába van törvény a migránsok körében elõforduló kényszerházasságok megakadályozására és büntetésére. Az Aftonbladet beszámolója szerint a kényszerházasság-ellenes törvény 2014-es elfogadása óta 150 eset vált ismertté a hatóságok elõtt, azonban csak egy esetben indult eljárás és történt vádemelés.
STOCKHOLM, 13:38

Svédországban hiába van törvény a migránsok körében előforduló kényszerházasságok megakadályozására és büntetésére. Az Aftonbladet beszámolója szerint a kényszerházasság-ellenes törvény 2014-es elfogadása óta 150 eset vált ismertté a hatóságok előtt, azonban csak egy esetben indult eljárás és történt vádemelés.

A svéd hatóságoknak 150 erőszakkal kikényszerített házasságkötési esetet jelentettek be azóta, hogy 2014-ben Svédországban megszületett a kényszerházasságok elleni törvény.

Egy friss jelentés szerint azonban – a számos bejelentés ellenére – csupán egyetlenegy esetben történt vádemelés.

A migránsok körében előforduló kényszerített házasságkötési ügyekről a svéd belügyi tárca készített elemzést, mely eljutott az Aftonbladet című laphoz.

A svéd újság a jelentést ismertetve arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a legfiatalabb menyasszony csak 4 éves volt az egyik kényszerházasság esetében, azonban még ennek ismeretében sem indult eljárás az ügyben, nem történt vádemelés.  

Azért nem lehet az ilyen ügyekben vádat emelni, mert önmagukban a menyasszonyok vallomásait jogi értelemben nem tekinti a rendőrség kellő mértékben bizonyító erejűnek."

– idézi a lap Kristina Ehrenborg-Staffas ügyészt, akit a svéd kormány azzal bízott meg, hogy kivizsgálja: vajon miért zárult vádemelés nélkül szinte mindegyik ügy.

Egy másik ok – ami miatt az ilyen ügyekben nem szokott eljárás indulni – az az a tény, hogy az esetek döntő többségében a menyasszonyok egészen az esküvő időpontjáig külföldön tartózkodnak. Ráadásul a leggyakrabban olyan helyeken, mint Afganisztán, ahol például a svéd hatóságoknak semmilyen intézkedési jogköre sincs.

Az eljárások megindítását az is nehezíti, hogy a tapasztalatok szerint a kényszerházassági ügyekben érintett menyasszonyok több mint fele általában egyáltalán nem rendelkezik jogi képviselővel vagy az ügyben segítő svéd szociális munkással, közreműködővel.

A lap a migránsok körében jellemző másik, kriminalisztikai jellegű vonatkozásról is beszámol.

Eszerint a női nemi szerv megcsonkítása (FGM) néven ismert barbár beavatkozásnak (az elmúlt hároméves időszakban) 48 esetét jelentették a hatóságoknak Svédországban. A kényszerített és gyermekkorúak között megköttetett házasságok ügyeihez hasonlóan egyetlen ilyen eset miatt sem emeltek vádat a svéd állami szervek..

A brit egészségügyi szervezetek adatai alapján Nagy-Britanniában óránként egy nő nemi szervét csonkítják meg a migránsközösségek tagjainak vallási és kulturális hagyományai miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére