Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyosbíthatják a bebörtönzött szélsõségesek büntetését Nagy-Britanniában

888.hu

2017.07.15. 09:58

A brit állampolgárok javaslatot tehetnek azon elítélt szélsõségesek büntetésének növelésére, akik esetében túl enyhének tûnik az ítélet. Ez a brit kormány új javaslata, amely akár augusztustól életbe léphet.
LONDON, 09:58

A brit hatóságok javaslatot tehetnek azon elítélt szélsőségesek büntetésének növelésére, akik esetében túl enyhének tűnik az ítélet. Ez a brit kormány új javaslata, amely akár augusztustól életbe léphet.

A terv létét a brit kormány egyes miniszterei is megerősítették a sajtónak. A jogszabály szerint az ítéletekkel kapcsolatban a terrorcselekmények áldozatai, valamint az állampolgárok is intézhetnek kérdést a bíróságokhoz – írja az Independent.

A szabály összesen 19 bűncselekmény esetében lesz használható, ezek a cselekmények terrorista tevékenységre való buzdítás, terrorista progpaganda terjesztése, valamint tiltott szervezethez való csatlakozás. Emellett még számos, terrorizmushoz kapcsolódó bűncselekmény esetében is lehet az ítélet súlyosbításáért folyamodni a bíróságokhoz.

A Jogtalanul Enyhe Büntetések (ULS) rendszere szerint a brit állampolgárok az ilyen cselekményekhez köthető esetekben a legfőbb ügyészhez fordulhatnak az ítélet felülvizsgálatát követelve.

Az ügyekben a fellebbviteli bíróság fog döntést hozni.

A legsúlyosabb ügyekben már működik a rendszer, azonban a törvényhozók bővíteni szeretnék a listát, amelyen összesen 19 bűntény fog szerepelni.

A terrorizmusra szankcionálására vonatkozó törvények szigorítása tavaly merült fel, Anjem Choudary ügye kapcsán. A radikális muszlim hitszónokot akkor 5 és fél éves börtönbüntetésre ítélték. A szélsőséges Choudary neve több nagy-britanniai terrortámadás után is felmerül, mi is többször írtunk ügyéről itt és itt meg itt. Choudary börtönbüntetésének megkezdése előtt azt ígérte, hogy radikalizálni fogja a rabokat.

A tervek szerint az új szabályok augusztus 8-án lépnek életbe és az augusztus 8. után hozott ítéletekre vonatkozik a szabály, ám visszamenőlegesen nem lehet majd alkalmazni.

A legkeményebb ítéleteket szeretnénk kiszabni a terroristákra, és azt szeretnénk, ha az áldozatok azt látnák, hogy igazságot szolgáltattunk"

– nyilatkozta Dominic Raab igazságügyi miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére