Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros üdvöskéjének árthat a legtöbbet a panama-botrány

888.hu

2016.04.07. 14:58

Hillary Clinton kampányfõnöke is érintett a panamai offshore botrányban.
WASHINGTON, 14:58

Hillary Clinton kampányfőnöke is érintett a panamai offshore botrányban.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök belső köreihez tartozó Sberbankkal a demokrata elnökjelölt-aspiránsnak a Podesta-csoport révén van közvetett kapcsolata. A lobbicéget John Podesta és testvére alapította. John Podesta jelenleg Hillary Clinton kampányfőnöke, korábban pedig az Obama-kormány tanácsadója volt.

A panamai ügyvédi irodából kikerült dokumentumokban szintén említett Bidzina Ivanisvili grúz milliárdos - aki 2012 októbere és 2013 novembere között hazája miniszterelnöke volt - Hillary Clinton másik bizalmi emberével, hosszú évek óta személyes jó barátjával, Sidney Blumenthallal áll szoros kapcsolatban.

Sanders, a rendszerellenes

Maga a tény, hogy a gazdasági elit időnként offshore adóparadicsomokba menekíti vagyonát, igazából senkit sem lepett meg. A panamai botrány azonban méretével váltotta ki a világ felháborodását - a panamai

Mossack Fonseca ügyvédi iroda 11,5 millió oldalas, vezető politikusok neveit is tartalmazó kiszivárogtatott mappája több évtizedes adócsalásokat hozott a felszínre."

Pont jókor jött Bernie Sanders kampányának a globális elit eltitkolt pénzügyeinek kiszivárogtatása. A panamai offshore-botrány még jobban kihegyezi az amerikaiak bizalmatlanságát a globális elit tagjai iránt, és úgy tűnik, csalódottságuk célpontja nem más, mint a demokraták népszerű jelöltje, Hillary Clinton.

A panamai offshore-botránynak köszönhetően egyre közelebb kerülhet Bernie Sanders amerikai elnökjelölt-aspiráns a Fehér Házhoz: egyes amerikaiak számára Hillary Clinton a korrupt, adókerülő globális elit megtestesülése, míg szociáldemokrata ellenfele a nyílt, legális pénzügyi  megoldásokat képviseli. 

Az új McClatchy-Marist országos felmérés eredménye szerint Sanders két százalékponttal vezet Clintonnal szemben: előbbit 49, utóbbit 47 százalék támogatja. Elemzők szerint a demokraták elnökjelölt-aspiránsi vitáira a következő hetekben rányomja majd bélyegét az offshore-botrány.

Hillary, mondj le!

Bár amerikai "áldozatról" még nem érkeztek hírek a panamai botrány kapcsán, a pártok jelöltjei nem bújhatnak ki az offshore leleplezések kommentelése alól.

Hillary Clinton email-botránya után újból nagyító alá kerülhet, és mindenki azt fogja firtatni, milyen mértékben lesz hajlandó hátat fordítani saját közegének, a globális elitnek. 

Hillary "bennfentessége" hatalmas hátrányt jelenthet Bernie Sanders munkásréteg-párti ideológiájával szemben, hiszen a volt first lady évtizedekig tagja volt annak a politikai elitnek, akik szemrebbenés nélkül asszisztáltak a leggazdagabb társadalmi réteg egyeduralmához és a legszegényebbek kizsákmányolásához.

 

(Independent, MTI, Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére