Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Elindultunk, kezdünk"

2015.11.18. 15:10

PÁRIZS, 15:05

A múlt heti párizsi merényletek egyik helyszínéről, a Bataclan koncertterem elől az egyik öngyilkos merénylő által elküldött utolsó SMS címzettje tartózkodott abban a lakásban, ahol szerda hajnalban feltételezett terroristákat vett őrizetbe a rendőrség – jelentette a France2 francia közszolgálati híradó.

Elindultunk, kezdünk"

– ezt az üzenetet küldte el múlt péntek este 21 óra 42 perckor az egyik öngyilkos merénylő, mielőtt társaival behatolt a Bataclanba.

A mobiltelefont a koncertterem előtti szemetesben találták meg a rendőrök.

A telefonban az üzeneten kívül egy részletes tervrajz is szerepelt a Bataclan belső terméről.

A France2 szerint a nyomozók megállapították, hogy az a mobiltelefon, amelyikre az üzenetet küldték, a Párizstól északra található Saint-Denis előváros sétálóutcájában, a rue de la République 48-as számú házában volt.

Az akciót ebben az épületben reggel 4 óra után indították el nagy erőkkel a kommandósok, célpontja a 129 halálos és 352 sebesült áldozatot követelő, múlt pénteki merényletsorozat feltételezett főszervezője, a 28 éves - Marokkóban született, de belga állampolgárságú - Abdelhamid Abaaoud volt.

A férfi 2013-ban csatlakozott az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez Szíriában, amelynek egyik legismertebb arca és hóhéra lett.

A rajtaütés során legalább ketten meghaltak, hét embert őrizetbe vettek. A France2 szerint az őrizetbe vettek között nincsen Abaaoud, aki vagy elmenekült a helyszínről vagy tévesen feltételezte a rendőrség, hogy ő volt a lakásban.

Francois Molins párizsi főügyész azt közölte, hogy még tart az azonosítás.

Senki nem tudott bemenni az épületbe, ezért a rendőrség tudományos és technikai vizsgálatai még nem kezdődtek meg"

– jelezte az ügyész, aki délutánra ígért részletesebb tájékoztatást.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére