Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sikerül lezárni a líbiai migránsútvonalat?

Bokor Gábor

2017.02.04. 20:28

A máltai EU-csúcson tárgyaló politikusok remélik, hogy ezzel a lépéssel le tudják lassítani a Dél-Európát ostromló migránsáradatot.
VALLETTA, 19:58

A máltai EU-csúcson tárgyaló politikusok remélik, hogy ezzel a lépéssel le tudják lassítani a Dél-Európát ostromló migránsáradatot. 

A máltai EU-csúcs egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan is lehet megfékezni az Európába egyre nagyobb tömegekben érkező afrikai migránsokat. A pénteki napon nagyjából egyetértettek abban a felek, hogy az egyik legfontosabb lépés, hogy megállítsák a líbiai embercsempészek munkáját. Az Európába tartó afrikai migránsoknak a döntő többsége a polgárháború sújtotta országból érkezik. Tavaly összesen 181 ezer illegális bevándorló jutott be át a kontinensre, ami rekordnak számít. 

A tervek szerint megállapodásokat kötnének Líbiával, hogy a hatóságok valamilyen módon visszatartsák a migránsokat, ugyanis Olaszország egyre kevésbé tud már megbirkózni a migrációs nyomással. A Politico szerint az unió ugyanolyan szerződést kötne az afrikai állammal, mint korábban Törökországgal. Az EU nem kevés pénzt fizetne Líbiának, hogy ott épüljenek fel a menekülttáborok, ahol el lehet helyezni a bevándorlókat. Már csak az a kérdés, hogy az unió kinek is fizetne, ugyanis nincsen központi kormányzat a polgárháborúba fulladt országban. 

A portál úgy tudja, hogy Tripoli és Róma csütörtökön aláírt egy tervezeti szerződést, melyben az európai ország vállalja, hogy támogatja a líbiai partiőrséget, amennyiben azok képesek kimenekíteni a gumicsónakban utazó migránsokat és visszaviszik őket az afrikai országba. 

A líbiaiak képviselője, Fayyez al-Sarraj miniszterelnök azonban figyelmeztetett, hogy korántsem garantált a siker, ugyanis nem tartja elegendőnek az EU által felkínált 200 millió eurót. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére