Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Seehofer beszólt az uniónak

Pörge Béla

2017.08.24. 14:28

A Münchener Merkur szerdai számában átfogó interjút jelentetett meg Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel.
MÜNCHEN, 14:28

A Münchener Merkur szerdai számában átfogó interjút jelentetett meg Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel.

Horst Seehofer, az újságírók kérdésére válaszolva az interjú elején ismételten helyreigazítást tett az ARD-nek adott interjújából fakadó félreértések elkerülése végett.

Garantáljuk, hogy a 2015-ös őszi állapotok nem fognak megismétlődni. Ezt szolgálja több intézkedésünk is, a menekülési okok leküzdésétől az uniós külső határok konzekvens védelmén és a menedékjog megadásáról még a külső határokon való döntésen keresztül odáig, hogy korlátozzuk a Németországba irányuló bevándorlást évi 200 000 menekültre.”

Seehofer ismét megerősítette korábbi állásfoglalását, mely szerint úgy véli, az Európai Unió nem tesz eleget a külső határok védelmének érdekében.

Az EU a külső határokon kialakult zűrzavart két év alatt még megközelítőleg sem tudta megoldani. Ez igen bosszantó. A következő csúcson egy szignifikáns előrelépésre van szükségünk. Ez a menekültek szétosztására is érvényes. Mindig arra várunk, hogy meglegyen az államok 100 százalékának a támogatása. Ehelyett a nagy és erős államoknak ezt már egyszerűen el kellene kezdeni"

– mondta Seehofer.

Egy másik kérdés arról szólt, hogy a Brexit után felmerült az a téma, miszerint Brüsszelt újra fel kell találni. Seehofer erre azt válaszolta, hogy ez egy fantasztikus ötlet, 

Szabadkereskedelem, klímavédelem, biztonság és terrorizmus, az egész külpolitika – ezek a hatalmas témák európai ügyek lennének. És az Európai Bizottság pont ezekkel nem jut előbbre"

— mondta.

A szeptemberben esedékes Bundestag-választásokkal kapcsolatban feltett kérdésre, hogy kik lennének a számára legkívánatosabb koalíciós partnerek, Seehofer azt felelte, hogy a CDU, a CSU és az FDP.

Még akkor is, ha nem élek abban az álomban, hogy az FDP egy egyszerű koalíciós partner lenne"

— tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére