Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Roskadozik a német hadsereg

Forisek Ádám

2017.03.12. 13:28

A német védelmi minisztérium 100 millió eurót kíván magán-szaktanácsadókra költeni, hogy ezzel is életet leheljenek az egyre több nehézséggel küszködõ német hadseregbe, írja az RT.
BERLIN, 13:28

A német védelmi minisztérium 100 millió eurót kíván magán-szaktanácsadókra költeni, hogy ezzel is életet leheljenek az egyre több nehézséggel küszködő német hadseregbe, írja az RT.

A költségvetési bizottság a Der Spiegel szerint már rá is bólintott a tervezetre, ettől várják a német hadsereg beszerzéseinek felgyorsítását.

A szaktanácsadók elsősorban hadihajók és vadászgépek beszerzését felügyelnék a védelmi miniszter, Ursula von der Leyen szerint. Az Ernst & Young specialistájának 185,402 eurót fizetnének egy évre, egy másik cég, KPMG tanácsadójának éves díja 239,071 euró lenne.

A javaslatot számos politikus támadta, többek között a zöldek egyik tagja, Tobias Lindner, aki szerint a védelmi miniszternek inkább saját minisztériuma fejlesztésére kellene a pénzösszeget költenie, mint harmadik fél számára osztogatni.

Ugyanakkor a német hadsereg súlyos hiányokkal küzd. Erről Andre Wüstner, a Német Fegyveres Erős Egyesületének (DBwV) elnöke beszélt februárban.

A fegyveres erőknél hiány van harcra fogható helikopterekből és vadászgépekből. Kevés az éjjellátó készülék és a lőszer. Nem igazán vagyunk harcra készek.”

– nyilatkozta.

A német hadsereg 225 harckocsijának csaknem a fele modernizációra szorul, ezen kívül a Bundeswehr rég elavult kommunikációs eszközökkel kénytelen operálni, gyakran a többi NATO-tagországgal is nehézkes a kommunikáció. Jörg Vollmer altábornagy borús képet fest a német haderőről, szerinte legalább egy évtized szükséges ahhoz, hogy érzékelhetők legyenek a fejlesztések. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére